Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma va fi adus în ţară marţi

Trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma va fi adus în ţară marţi

Trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma va fi adus în ţară marţi
Sursa foto: Marian Cozma
09 Feb 2009   •   17:19

Corpul fostului handbalist român, Marian Cozma, va fi repatriat în cursul zilei de marţi, a anunţat consulul României la Budapesta, Marin Ursuţ. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, decât după ce va fi oficiată o ceremonie de rămas-bun la Nagylac.
"În ceea ce priveşte repatrierea, avem programată mâine, în jurul orelor 16-17, o ceremonie de rămas-bun la Nagylac. După aceasta, va fi continuat drumul spre ţară", a declarat, pentru Mediafax, Marin Ursuţ. Acesta a precizat, de asemenea, că trupul lui Cozma va fi adus cu maşina, cu cu avionul.
Marin Cozma a murit în noaptea dintre sâmbătă spre duminică în localitatea maghiară Veszprem, după ce a fost înjunghiat în inimă de trei ori cu un cuţit.Tânărul de 26 de ani era într-un club cu colegii de la echipa Veszprem pentru a-l sărbători pe unul dintre aceştia, care devenise, de curând, tată. Târziu în noapte, handbaliştii au intrat în conflic cu un grup de etnici rromi, în urma căruia Cozma a fost ucis iar doi colegi s-au ales cu răni grave, fiind transportaţi de urgenţă la spital.
Cozma tocmai participase cu echipa naţională a României la Campionatul Mondial de handbal masculin din Croaţia. Handbalistul juca in tricoul României din 2002. Din 2006, el făcuse pasul de la echipa română Dinamo Bucureşti la cea maghiară Veszprem.
Mai multe despre Marian Cozma:
Marian Cozma s-a născut în Bucureşti, pe 9 septembrie 1982 şi a fost ghidat către sportul pe care l-a practicat de către tatăl său, Petre. Tânărul iubea baschetul şi a avut mereu dorinţa de a practica acel sport. Până la urmă, însă, a ascultat de părintele său şi şi-a creat o carieră la HC Dinamo Bucureşti. A jucat începând cu 2002 pentru Dinamo, cu care a participat în Cupa EHFşi a câştigat campionatul României în sezonul 2004/2005.
Anul 2006 a adus şansa carierei sale, handbalistul transferându-se la galonata echipă mahiară Veszprem KC. Acolo, Cozma a avut şansa de a juca pentru prima oară în Liga Campionilor în 2006/2007, când a marcat 17 goluri. Anul viitor a fost unul cu multe succese pentru handbalistul român, care a câştigat Cupa EHF şi Campionatul Naţional din Ungaria.
Handbalistul era un adevărat colos, fiind cel mai înalt jucător de la CM din Croaţia cu cei 2,11 m ai săi. Datorită înălţimii avea şi o poreclă, "Păsărilă". Cozma era considerat unul dintre jucătorii de valoare ai echipei naţionale a României, pentru care a strâns, în cei şapte ani de la debut, 60 de prezenţe şi 115 goluri.
Iată imagini surprinse de camerele de supraveghere din clubul din Veszprem care arată ultimele clipe ale lui Marian Cozma:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marian cozma repatriere
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close