Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal UCM Reşiţa, echipa care a câştigat de trei ori Challenge Cup la handbal, s-a desfiinţat

UCM Reşiţa, echipa care a câştigat de trei ori Challenge Cup la handbal, s-a desfiinţat

UCM Reşiţa, echipa care a câştigat de trei ori Challenge Cup la handbal, s-a desfiinţat
23 Feb 2011   •   12:44

Handbalul românesc rămâne fără una dintre cele mai bune echipe din ultimii ani. UCM Reşiţa, actuala vicecampioană şi deţinătoare a Cupei României, în palmaresul căreia sunt trcute trei succese consecutive în Challenge Cup, s-a desfiinţat, din cauza problemelor financiare.

 
De astăzi echipa UCM Reşiţa se desfiinţează. Speram cu toţii să nu fie adevărat, dar preşedintele Adrian Chebuţiu a venit şi ne-a dat vestea. El ne anunţase dinaintea începerii campionatului că atunci când nu va mai putea susţine echipa ne va spune în faţă. Bănuiesc că s-au purtat discuţii şi cu autorităţe locale pentru preluarea echipei, dar se pare că nu s-a ajuns la o înţelegere dacă am fost anunţaţi de desfiinţare. Suntem calificaţi în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, vor urma amenzi şi doi ani de suspendare pentru neparticiparea în continuare la competiţie, dar se pare că sunt amănunte asumate. Mi-am dorit enorm să câştigăm campionatul şi chiar acum când am ajuns lideri ne-am oprit. Este un şoc pentru mine şi pentru jucători”, a declarat antrenorul echipei, Gligore Czari, pentru Mediafax.
 
Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de handbal, a spus că nu a primit nicio înştiinţare oficială deocamdată şi a adăugat că se încearcă salvarea participării reşiţenilor în Cupa Cupelor: „Nu am primit încă o hârtie oficială de retragere a echipei din Liga Naţională. Federaţia va face eforturi să salveze echipa de la desfiinţare. În afară de amendă şi suspendarea pe doi ani, România va mai pierde şi o echipă anul viitor din cupele europene, plus pata morală. Deci, sigur că facem eforturi să salvăm participarea în Cupa Cupelor”.
 
UCM Reşiţa a reuşit în weekendul trecut să se califice în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în ciuda faptului că la începutul lunii februarie mai mulţi jucători au părăsit echipa din cauza problemelor financiare. Restul jucătorilor ar fi trebuit să primească astăzi restanţele salariale.

×
Subiecte în articol: UCM Resita desfiintare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close