Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Hermafrodită? IAAF consideră problema irelevantă, iar atleta Semenya îşi păstrează "aurul" de la Berlin

Hermafrodită? IAAF consideră problema irelevantă, iar atleta Semenya îşi păstrează "aurul" de la Berlin

Hermafrodită? IAAF consideră problema irelevantă, iar atleta Semenya îşi păstrează "aurul" de la Berlin
Sursa foto: Caster Semenya
19 Noi 2009   •   17:40

Caster Semenya, campioana mondială de la 800 de metri de la Berlin, îşi va putea păstra medalia de aur şi premiile câştigate indiferent de testul de determinare a sexului la care va fi supusă. Ministerul Sporturilor din Africa de Sud a emis joi un comunicat prin care precizează că atleta nu are nici o vină pentru confuzie şi că rezultatele testului, cerute de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Semenya este bănuită de unii oficiali de la IAAF că ar fi hermafrodită, lucru care ar fi putut-o avantaja în concursul cu ceilalţi jucători
"Suntem bucuroşi să vă anunţăm că guvernul sud-african şi avocaţii lui Caster au ajuns la un acord cu Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în ceea ce priveşte următoarele puncte: deoarece Caster este nevinovată, ea îşi va păstra medalia de aur, titlul de campioană mondială în proba de 800 m şi premiul. De asemenea, am convenit împreună cu IAAF ca testele făcute conform regulamentelor IAAF să fie considerate un subiect confidenţial între pacient şi medic. În concluzie, nu va exista niciun anunţ public în ceea ce priveşte concluziile testelor. Le cerem tuturor sud-africanilor şi celorlalţi oameni să respecte modul etic în care s-a tratat acest subiect", a comunicat Ministerul Sporturilor din Africa de Sud, potrivit Mediafax.
Aceasta este a doua veste bună primită de sportiva de 18 ani, care fusese declarată nevinovată şi de IAAF, care anunţase că nu va retrage medalia cucerită de Semenya.
"Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a decis că sportiva în vârstă de 18 ani este nevinovată. Victoria lui Semenya a fost pusă în umbră doar de zvonul că IAAF a cerut un test de stabilire a sexului. Totuşi, guvernul sud-african, avocaţii lui Semenya şi IAAF au ajuns la un acord total prin care sportiva îşi va putea păstra medalia, titlul şi banii obţinuţi şi au confirmat că testul la care a fost supusă aceasta va rămâne confidenţial", aa transmis publicaţia britanică The Times.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Africa de Sud
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close