Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Surpriză la Cupa Mondială de rugby: Irlanda a câştigat cu 15-6 în faţa Australiei

Surpriză la Cupa Mondială de rugby: Irlanda a câştigat cu 15-6 în faţa Australiei

Surpriză la Cupa Mondială de rugby: Irlanda a câştigat cu 15-6 în faţa Australiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    17 Sep 2011   •   16:01

Irlanda a produs cea mai mare surpriză de până acum a Cupei Mondiale de rugby, reuşind să se impună pe Eden Park din Auckland în faţa Australiei, dublă campioană mondială şi actuala deţinătoare a titlului în Tri Nations, într-un meci din grupa C.

 
Pentru irlandezi a fost prima victorie din cinci întâlniri cu Australia la Cupa Mondială.
 
Jonathan Sexton, două lovituri de pedeapsă şi un grop-gol, şi Ronan O'Gara, două lovituri de pedeapsă, au reuşit punctele prin care Irlanda a câştigat cu 15-6, James O'Connor fiind cel care a reuşit să transforme două lovituri de pedeapsă pentru  Wallabies.
 
Am reuşit o performanţă de care ştiam că suntem capabili. Aş fi putut jura că suntem în Dublin, atât de frumos am fost încurajaţi, astfel că era de datoria noastră să răsplătim cumva acest public”, a declarat Brian O'Driscoll, căpitanul echipei Irlandei.
 
Cu două victorii din două meciuri, irlandezii au trecut pe primul loc în grupă, în timp ce australienii, care au ratat şi bonusul defensiv, rămân pe poziţia secundă, cu cele 5 puncte din prima partidă.
 
Într-un alt meci desfăşurat sâmbătă, în grupa D, la Wellington, campioana mondială Africa de Sud a învins fără probleme pe Fiji, scor 49-3. Gurthro Steenkamp, Jaque Fourie, Francois Steyn, Morne Steyn, Tendai Mtawarira şi Danie Rossouw au marcat eseurile prin care Springboks au obţinut a doua victorie la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close