Antena 3 CNN Sport Pandemia a oprit meciul Brazilia - Argentina. Patru jucători, scoși de pe teren sub pretextul încălcării regulilor COVID

Pandemia a oprit meciul Brazilia - Argentina. Patru jucători, scoși de pe teren sub pretextul încălcării regulilor COVID

Meciul dintre Brazilia și Argentina, din calificările Cupei Mondiale la fotbal, a fost întrerupt duminică de autoritățile sanitare braziliene, care au scos de pe teren trei jucători argentinieni ce evoluează în Anglia, sub pretextul că aceștia nu ar fi respectat regulile de carantină.

Pandemia a oprit meciul Brazilia - Argentina. Patru jucători, scoși de pe teren sub pretextul încălcării regulilor COVID
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2021   •   10:40

Este vorba despre portarul echipei Aston Villa, Emiliano Martínez, precum și despre Cristian Romero și Giovani Lo Celso de la Tottenham.

Aceștia se aflau pe teren în momentul în care poliția federală și oficialii agenției de sănătate braziliană (ANVISA) au oprit meciul, în minutul șapte de joc.

Oficialii i-au reținut pe jucători pentru a fi duși în izolare, alături de un al patrulea jucător argentinian, Emiliano Buendia, care joacă la Aston Villa și care se afla pe banca de rezerve.

Autoritățile susțin că cei patru jucători au ocolit regulile epidemice în vigoare în Brazilia.

Aceste reguli spun că li se interzice intrarea în țară celor care au fost în ultimele 14 zile în Marea Britanie, Africa de Sud sau India.

ANVISA a primit rapoarte conform cărora cei patru jucători din Argentina, care au venit în Brazilia vineri, cu avionul, din Venezuela, au furnizat informații false în declarațiile de sănătate, înainte de zbor.

ANVISA a cerut autorităților locale să-i plaseze în carantină pe cei patru jucători.

Intrarea agenților pe teren a generat scene de nervozitate și confuzie iar după câteva minute meciul a fost oficial suspendat.

Incidentul s-a transferat pe scena politică, opoziția braziliană acuzând oficialii din domeniul sănătății că nu au fost la fel de fermi cu președintele Jair Bolsonaro, care a încălcat în mod repetat măsurile epidemice.


 

×
Subiecte în articol: Brazilia Argentina COVID-19
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close