Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Africa de Sud şi Mexic remizează în deschiderea Cupei Mondiale, 1-1

Africa de Sud şi Mexic remizează în deschiderea Cupei Mondiale, 1-1

Africa de Sud şi Mexic remizează în deschiderea Cupei Mondiale, 1-1
11 Iun 2010   •   19:04

Cupa Mondială din Africa de Sud a debutat, vineri,cu o partidă între naţionala ţării gazde şi cea a Mexicului. Meciul, disputat pe stadionul Soccer City din Johannesburg, a fost unul spectaculos. Jucătorii echipei ?bafana bafana? se pot declara nemulţumiţi de punctul luat, întrucât au condus mare parte din repriza secundă şi au ratat pe final o ocazie uriaşă de a tranşa meciul.
Suporterii sudafricani au dat dovadă de fair-play înaintea meciului şi au ascultat rugămintea conducătorilor ţării de a nu sufla în faimoasele vuvuzele în timpul imnurilor echipelor adverse. Odată începută partida, atmosfera din Soccerstadium din Johannesburg s-a dovedit una de meci mare.
Emoţiile debutului sau, pur şi simplu sfaturile antrenorilor au împiedicat jucătorii să facă un joc foarte ofensiv, iar primele ocazii ale partidei nu au venit foarte devreme. Giovanni dos Santos a fost cel care a avut prima mare ocazie. Jucătorul lui Tottenham a scăpat pe contraatac în minutul 21 şi a şutat din afara careului, la o palmă de bară, fără noroc.
Mexicanii s-au instalat la conducerea jocului iar Franco este şi el aproape de gol în minutul 35, după o pasă fină a lui Vela. Atacantul fără echipă de club nu l-a putut bate, însă, pe Khune. Suporterilor ?Bafana-Bafana? le-a stat inima în loc în minutul 40, când Vela a primit mingea la colţul scurt şi a înscris nestingherit. Golul a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. Sudafricanii au avut şi ei perioada lor de dominare pe finalul reprize, dar cornerele repetate nu s-au concretizat în gol, scorul pauzei fiind 0-0.
Bomba a picat repede după pauză, iar Tshabalala a aruncat tribunele în aer în minutul 55. Sudafricanii au declanşat un contraatac ucigător, jucătorii mexicani au fost surprinşi prea avansaţi, mingea a ajuns la Tshabalala iar acesta a trimis un şut extraordinar, chiar în viclul porţii lui Oscar Perez. Jucătorii au sărbătorit prin dans primul gol al Cupei Mondiale, iar tribunele au sărit în aer.
Dos Santos a fost foarte aproape să egaleze imediat, dar şutul său din vole a trecut chiar pe lângă vinclu. Pe măsură ce a trecut timpul, mexicanii şi-au pierdut din luciditate, dar au fost readuşi în joc în minutul 79 de vedeta Rafael Marquez, campion al Spaniei cu Barcelona. La o fază fixă, tocmai căpitanul sudafrican, Aaron Mokoena, a uitat să facă ieşirea la ofsaid iar Marquez a preluat bine şi l-a învins uşor pe Khune.
Cu veteranul Cuahtemoc Blanco şi cu tânăra speranţă ?Chicharito? Hernandez introduşi în teren în repriza secundă, echipa lui Javier Aguirre a încercat pe final să obţină o victorie dramatică, dar Africa de Sud a fost cea care a trecut pe lângă cele trei puncte. Galben-verzii s-au dovedit iar periculoşi pe contraatac în minutul 89, când Mphela a scăpat singur cu portarul Perez. Spre ghinionul lui, a trimis doar în bară iar nord-americanii vor răsufla uşuraţi pentru punctul luat cu multe emoţii în meciul de debut al Cupei Mondiale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Africa de Sud Mexic CM2010
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close