Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Africa de Sud - Uruguay 0-3. Dezastru pentru gazde, care au nevoie de un miracol cu Franţa

Africa de Sud - Uruguay 0-3. Dezastru pentru gazde, care au nevoie de un miracol cu Franţa

Africa de Sud - Uruguay 0-3. Dezastru pentru gazde, care au nevoie de un miracol cu Franţa
16 Iun 2010   •   23:31

Uruguay a învins miercuri ţara gazdă a Cupei Mondiale cu un scor categoric, 3-0, şi a dat o lovitură grea speranţelor sudafricanilor de a se califica în optimile de finală. Echipa "Bafana Bafana" nu a fost decât 20 de minute egala sudamericanilor. Africa de Sud are nevoie de o victorie puţin probabilă împotriva Franţei şi de jocul rezultatelor pentru evita descalificarea încă din faza grupelor.
Primul meci al etapei a doua a grupelor de la Cupa Mondială era unul în care misiunea celor două echipe era destul de clară. Oricare dintre echipe ar fi pierdut mai avea o şansă foarte mică de a se mai califica în optimile de finală. În schimb, victoria ar fi asigurat, aproape, calificarea în faza eliminatorie a competiţiei.
Animate de atmosfera asurzitoare de pe stadionul "Loftus Versfeld" din Pretoria, cele două echipe au oferit un fotbal frumos încă de la început. Sudafricanii avut, în prima parte a meciului, o posesie excelentă a mingii, de 70%, dar nu au reuşit să o concretizeze în faze de poartă. Uruguay, în schimb, a arătat pragmatism şi a redus tribunele la tăcere în minutul 23. Vedeta de la Atletico Madrid, Diego Forlan, a înscris cu un şut senzaţional de la 25 de metri, deviat de un fundaş sudafrican, şi a pus echipa exact în situaţia care-i convenea mai mult antrenorului Oscar Tabarez. Calmi în apărare şi periculoşi pe contraatac, sudamericanii au intrat la pauză cu un avantaj de un gol.
În repriza a doua, Africa de Sud a încercat să atace organizat, dar experienţa Uruguayenilor s-a putut vedea în acest moment. Americanii au echilibrat raportul posesiei şi, datorită lui Luis Suarez, au ţinut permanent în corzi defensiva gazdelor. Mai mult, în minutul 76, atacantul lui Ajax Amsterdam a făcut o fază în urma căreia echipa sa s-a detaşat pe tabelă. A plecat de la limita ofsaidului şi l-a obligat pe portarul Khune să îl faulteze. Goalkeeperul a primit cartonaşul roşu de la arbitrul Massimo Busacca, Forlan a transformat cu siguranţă, iar Uruguay conducea decisiv, cu 2-0.
Lipsiţi de motivaţie, jucătorii lui Carlos Alberto Parreira au încercat imposibilul pe final dar acţiunile lor au fost lipsite de sclipirea necesară.
Mai mult, Uruguay a primit pe final şansa de a umili naţionala ţării gazdă. În prelungiri, la capătul unui nou contraatac, Luis Suarez i-a centrat la colţul lung lui Alvaro Pereira, fost campion al României cu CFR Cluj, iar acesta a închis tabela la 3-0.
În aceste condiţii, Africa de Sud rămâne cu doar un punct după două meciuri şi are nevoie de o victorie miraculoasă cu Franţa pentru a merge în "optimi", în timp ce Uruguay este favorită la calificare.
Joi se va disputa în Grupa A partida Franţa - Mexic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Africa de Sud Uruguay
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close