Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Echipa ideală a etapei a doua din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a etapei a doua din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a etapei a doua din faza grupelor la Cupa Mondială
de M.T.    |    23 Iun 2014   •   12:52

Mexicanul Guillermo Ochoa , chilianul Charles Aranguiz sau uruguayanul Luis Suarez se regăsesc printre cei care formează echipa ideală a etapei a doua din faza grupelor la Cupa Mondială, care s-a încheiat odată cu meciul dintre Portugalia şi Statele Unite.

Costa Rica, echipa care a uimit pe toată lumea învingând Italia şi calificându-se deja în optimile de finală, are doi reprezentanţi în acest 11 ideal, la fel ca şi Franţa, autoarea unei spectaculoase victorii cu 5-2 în faţa Elveţiei. America de Sud şi Africa dau câte doi jucători, restul "titularilor" venind din Mexic, Statele Unite şi Croaţia.

Evident, postul de portar nu putea fi ocupat decât de mexicanul Guillermo Ochoa, care a făcut adevărate minuni în meciul cu Brazilia şi şi-a ajutat echipa să obţină un punct. În faţa sa este o linie de patru, formată din ghanezul Harrison Afful, pe dreapta, şi costaricanul Junior Diaz, pe celălalt flanc, în timp ce fundaşii centrali sunt algerianul Rafik Halliche şi un alt jucător din Costa Rica, Giancarlo Gonzalez, unul dintre cei mai buni de pe teren în victoria istorică obţinută împotriva Italiei.

Titularul postului de mijlocaş în faţa apărării este americanul Jermaine Jones, autorul unei prestaţii excelente în remiza cu Portugalia, care a fost încununată cu unul dintre cele mai frumoase goluri de până acum ale turneului. Linia de mijloc este completată de francezul Blaise Matuidi şi de chilianul Charles Aranguiz, care a avut o contribuţie importantă la eliminarea Spaniei, marcând un gol şi oferind o pasă decisivă în duelul cu deţinătoarea trofeului.

În atac, Luis Suarez nu a avut practic contracandidat, datorită dublei de senzaţie din meciul cu Anglia, alături de golgheterul uruguayan fiind croatul Ivan Perisic şi francezul Karim Benzema.

Chiar dacă nu au prins un loc în echipa ideală, portarul chilian Claudio Bravo, costaricanul Oscar Duarte, nigerianul Kenneth Omeruo, olandezii Daley Blind şi Memphis Depay, columbianul Juan Cuadrado, francezii Olivier Giroud şi Mathieu Valbuena, ecuadorianul Enner Valencia sau algerienii Abdelmoumene Djabou şi Islam Slimani s-au numărat printre protagoniştii etapei a doua din faza grupelor.

Echipa ideală a etapei a doua


Guillermo Ochoa (Mexic) - 6 intervenţii în meciul cu Brazilia

Harrison Afful (Ghana) - O pasă decisivă în meciul cu Germania
Rafik Halliche (Algeria) - Un gol în meciul cu Coreea de Sud
Giancarlo Gonzalez (Costa Rica) - 100% dueluri aeriene câştigate în meciul cu Italia
Junior Diaz (Costa Rica) - O pasă decisivă în meciul cu Italia

Charles Aranguiz (Chile) - Un gol şi o pasă decisivă în meciul cu Spania
Jermaine Jones (SUA) - Un gol în meciul cu Portugalia
Blaise Matuidi (Franţa) - Un gol în meciul cu Elveţia

Ivan Perisic (Croaţia) - Un gol şi o pasă decisivă în meciul cu Camerun
Karim Benzema (Franţa) - Un gol şi două pase decisive în meciul cu Elveţia
Luis Suarez (Uruguay) - Două goluri în meciul cu Anglia

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close