Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Guillermo Ochoa

Omul zilei la Cupa Mondială: Guillermo Ochoa

Omul zilei la Cupa Mondială: Guillermo Ochoa
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    18 Iun 2014   •   12:32

Într-o ediţie a Cupei Mondiale cu o medie excelentă a golurilor marcate, este dificil pentru portari să se facă remarcaţi. Mexicanul Guillermo Ochoa a reuşit însă să o facă, şi chiar împotriva Braziliei, gazda şi marea favorită a turneului.

„A fost cel mai bun meci din cariera mea. Iar faptul că l-am reuşit pentru ţara mea, împotriva Braziliei, pe terenul său, la Cupa Mondială, îl face şi mai frumos”, a declarat Ochoa, la finalul partidei de marţi, în care a avut patru intervenţii excelente şi a contribuit la remiza reuşită de Mexic.

Parada reuşită în prima repriză la lovitura de cap a lui Neymar a fost cea mai grea, după cum singur a recunoscut, şi mulţi şi-au amintit de cea a englezului Gordon Banks în faţa lui Pele, la Cupa Mondială din 1970. Însă la fel de importantă a fost şi intervenţia din final, la o altă minge trimisă cu capul, de Thiago Silva de această dată, care a salvat practic remiza pentru mexicani.

„A fost un meci uimitor. Toată lumea îşi doreşte să bată Brazilia. Echipa a făcut o partidă foarte bună din punct de vedere defensiv şi a obţinut un punct valoros. Acest lucru ne ajută să fim şi mai puternici din punct de vedere mental şi ne dă încredere pentru viitor, mai ales că ne simţim bine din punct de vedere fizic”, a mai spus portarul de 28 de ani.

Prestaţia excelentă din meciul cu Brazilia este importantă pentru Ochoa şi din alt punct de vedere. Goalkeeperul mexican este liber de contract, după ce înţelegerea sa cu francezii de la Ajaccio s-a încheiat la finalul sezonului. Deşi şi-a exprimat dorinţa de a continua în Ligue 1, este posibil ca evoluţiile sale de la Cupa Mondială să-i ofere mai multe posibilităţi.

De altfel, imediat după partida de marţi, presa engleză a scris că Arsenal şi Liverpool iau în calcul să-i ofere un contract portarului naţionalei Mexicului. Ochoa este însă liniştit, dar recunoaşte că intervenţiile pe care le-a reuşit în faţa brazilienilor îl pot ajuta să-şi găsească o echipă cât mai rapid.

„Agentul meu se ocupă de acest aspect. Eu sunt liniştit, există mai multe opţiuni. Dar este adevărat că un astfel de meci este o reclamă bună pentru un portar”, a spus Ochoa.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close