Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA a permis vuvuzelele la Cupa Mondială. "Nu prea aveam de ales"

FIFA a permis vuvuzelele la Cupa Mondială. "Nu prea aveam de ales"

FIFA a permis vuvuzelele la Cupa Mondială. "Nu prea aveam de ales"
Sursa foto: vuvuzela
08 Iun 2010   •   12:19

Poate cele mai stresante instrumente, preţuite enorm de fanii microbişti din Africa de Sud, vuvuzelele au fost permise de FIFA la meciurile Cupei Mondiale în ciuda numeroaselor atenţionări. Zgomotul făcut de miile de vuvuzele care sunt aduse de fani pe arenele din Africa de Sud este considerat foarte periculos pentru auz, dar oficialii FIFA nu le-au putut refuza microbiştilor plăcerea de a le folosi.
"Se pare că vuvuzela este parte din Cupa Mondială.", a confirma marţi unul din membrii comitetului organizator al competiţiei, Danny Jordaan.
Jordaan consideră că este foarte greu să interzici vuvuzela pe stadion, din moment ce este tradiţională în Africa de Sud. Mai mult, se pare că vuvuzela a început să prindă şi în Europa
"M-a sunat un prieten al meu din Germania şi mi-a spus că, la unele farmacii, când faci cumpărături de minim 10 euro primeşti o vuvuzela gratis", a spus amuzat Jordaan, potrivit thedailymaverick.co.za.
Vuvuzelele au făcut deja "senzaţie" în urmă cu un an, la Cupa Confederaţiilor găzduită de Africa de Sud. Zgomotul a atins de multe ori cote alarmante, iar în contiţiile în care stadionul finalei, Soccer City, va găzdui 90.000 de oameni, se poate să se ajungă chiar spre 100 de decibeli. Expunerea prelungită la sunete de asemenea intensitate poate afecta definitiv auzul şi poate duce chiar la pierderea lui.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 FIFA Africa de Sud
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close