Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Jorge Luis Pinto: „Este o victorie istorică pentru Costa Rica”

Jorge Luis Pinto: „Este o victorie istorică pentru Costa Rica”

Jorge Luis Pinto: „Este o victorie istorică pentru Costa Rica”
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   04:09

Selecţionerul naţionalei din Costa Rica, Jorge Luis Pinto, consideră că victoria obţinută de echipa sa împotriva Uruguayului este una istorică, dar şi-a avertizat elevii că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ în urma acestui succes.

„Este un triumf istoric pentru Costa Rica. Fotbalul este ciudat. Am fost foarte nervoşi la început, dar la sfârşit am reuşit să câştigăm”, a spus Pinto la conferinţa de presă de la finalul întâlnirii care a avut loc la Fortaleza.

„Dedicăm această victorie poporului costarican”, a adăugat tehnicianul columbian de 61 de ani.

Pinto şi-a avertizat însă jucătorii că nu trebuie să devină prea euforici după succesul obţinut în faţa semifinalistei de la ediţia trecută a Cupei Mondiale.

„Trebuie să rămânem cu picoarele pe pământ, încă nu ne-am calificat. Doar am bătut o mare echipă”, a declarat antrenorul costaricanilor.

Este pentru prima oară când naţionala Costa Ricăi reuşeşte să învingă un adversar din America de Sud la un turneu final. În precedentele trei ocazii, costaricanii au pierdut cu Brazilia, de două ori, şi cu Ecuador.

Costa Rica a reuşit o singura dată să treacă de faza grupelor la Cupa Mondială, în 1990, atunci când a învins Suedia şi Scoţia şi a încheiat pe locul 2 într-o grupă din care a mai făcut parte şi Brazilia.

Desemnat cel mai bun jucător de pe teren în meciul cu Uruguay, Joel Campbell consideră că rezultatul nu este o surpriză.

„Pentru noi nu a fost o surpriză. Am venit aici să câştigăm. Ne-am dorit punctele şi am luptat pentru ele. Mai avem încă două meciuri mari, împotriva unor echipe mari, şi sperăm să avem prestaţii bune şi contra lor”, a spus atacantul costarican.

Următorul meci al Costa Ricăi în grupa D a Cupei Mondiale din Brazilia va avea loc la Recife, împotriva Italiei.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close