Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Naţionala Japoniei este prima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014

Naţionala Japoniei este prima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014

Naţionala Japoniei este prima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iun 2013   •   17:35

Naţionala Japoniei a devenit prima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014, după ce a remizat pe teren propriu în faţa Australiei, scor 1-1, în grupa B a preliminariilor din zona asiatică.

Cu 14 puncte acumulate în şapte partide, niponii nu mai pot pierde primul loc în grupă şi se alătură astfel Braziliei, calificată direct din postura de organizatoare, pe lista echipelor care vor participa la turneul final de anul viitor.

Australienii au deschis scorul în partida disputată la Saitama prin Tommy Oar, în minutul 82, însă gazdele au smuls egalul în primul minut de prelungire, atunci când Keisuke Honda a transformat o lovitură de la 11 metri.

Va fi a cincea prezenţă consecutivă la Cupa Mondială pentru Japonia, cea mai bună performanţă a acestei naţionale fiind calificarea în optimile de finală, la ediţiile din 2002 şi 2010.

În zona asiatică, primele două clasate din cele două grupe se califică automat pentru Cupa Mondială, urmând ca echipele de pe locul 3 să joace o dublă eliminatorie. Câştigătoarea acesteia va juca un baraj tur-retur cu ocupanta poziţiei a cincea din America de Sud, pentru ultimul loc la turneul final.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close