Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Pedeapsă dură pentru Luis Suarez. Atacantul uruguayan va fi suspendat 9 meciuri şi nu va putea fi implicat 4 luni în nicio activitate fotbalistică

Pedeapsă dură pentru Luis Suarez. Atacantul uruguayan va fi suspendat 9 meciuri şi nu va putea fi implicat 4 luni în nicio activitate fotbalistică

Pedeapsă dură pentru Luis Suarez. Atacantul uruguayan va fi suspendat 9 meciuri şi nu va putea fi implicat 4 luni în nicio activitate fotbalistică
de M.T.    |    26 Iun 2014   •   17:19

Luis Suarez va fi suspendat în următoarele 9 meciuri ale naţionalei Uruguayului şi nu va putea fi implicat în nicio activitate fotbalistică timp de 4 luni.

Decizia a fost luată de FIFA, în urma incidentului din minutul 78 al partidei Uruguay - Italia de la Cupa Mondială, când atacantul echipei engleze FC Liverpool l-a muşcat pe fundaşul Giorgio Chiellini.

De asemenea, jucătorul de 27 de ani a primit şi o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

„Un asemenea comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal, cu atât mai puţin la Cupa Mondială, când ochii a milioane de oameni sunt îndreptaţi asupra competiţiei. S-au luat în considerare toţi factorii din acest caz şi s-a ajuns la concluzia că domnul Suarez este vinovat. Decizia intră în vigoare imediat”, a declarat Claudio Sulser, preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA.

Astfel, Luis Suarez nu va evolua în meciul din optimile de finală, în care Uruguay va întâlni Columbia, şi nu va mai putea evolua deloc la actuala ediţie a Cupei Mondiale din Brazilia.

Incidentul din meciul cu Italia nu este primul de acest fel în care Luis Suarez a fost implicat. În perioada petrecută la Ajax, uruguayanul a fost suspendat şapte meciuri, după ce l-a muşcat pe Otman Bakkal, în timpul unui meci cu PSV Eindhoven.

De asemenea, jucătorul de 27 de ani a primit o suspendare de 10 meciuri în Premier League, pentru că l-a muşcat pe sârbul Branislav Ivanovic la o partidă dintre Liverpool şi Chelsea.

Ţinând cont de faptul că este recidivist, Luis Suarez risca o sancţiune şi mai dură, suspendarea maximă într-un astfel de caz fiind de 24 de meciuri sau doi ani.

×
Subiecte în articol: Luis Suarez suspendare Uruguay CM2014
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close