Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Luis Suarez. Atacantul uruguayan riscă o suspendare de 24 de meciuri sau doi ani

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Luis Suarez. Atacantul uruguayan riscă o suspendare de 24 de meciuri sau doi ani

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Luis Suarez. Atacantul uruguayan riscă o suspendare de 24 de meciuri sau doi ani
de M.T.    |    25 Iun 2014   •   09:46

FIFA a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului uruguayan Luis Suarez, care l-ar fi muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini, în timpul meciului cu Italia, din grupa D a Cupei Mondiale din Brazilia.

Suarez şi federaţia uruguayană trebuie să depună documentele pentru a se apăra în acest caz până miercuri, la ora locală 17.00 (23.00 la Bucureşti).

Într-un comunicat oficial, FIFA precizează că instanţa disciplinară este abilitată să sancţioneze infracţiuni care scapă arbitrului în timpul unui meci.

Ţinând cont de faptul că este recidivist, Suarez riscă o sancţiune dură, suspendarea maximă într-un astfel de caz fiind de 24 de meciuri sau doi ani.

Incidentul s-a petrecut în minutul 78 al meciului dintre Italia şi Uruguay, câştigat cu 1-0 de sud-americani, care, astfel, s-au calificat în optimile de finală.

„Am urmărit incidentul de câteva ori la televizor. Nu este niciun dubiu că Luis Suarez este un fotbalist fantastic, dar astfel de acţiuni trebuie criticate. FIFA trebuie să investigheze serios ceea ce s-a întâmplat şi să ia orice acţiune disciplinară necesară”, a declarat vicepreşedintele forului mondial, Jim Boyce, potrivit The Guardian.

La finalul partidei, Suarez s-a apărat la un post de televiziune din Uruguay: „Astfel de lucruri se întâmplă pe teren şi nu trebuie să le dăm atâta importantă. Eram amândoi în careu; el m-a lovit în piept cu umărul, apoi m-a lovit şi în ochi”.

Giorgio Chiellini, cel care ar fi fost muşcat de Suarez, crede însă că FIFA nu va lua nicio măsură împotriva atacantului lui Liverpool.

„Suarez este un ticălos, dar va scăpa, pentru că FIFA îşi doreşte ca jucătorii importanţi să joace la Cupa Mondială. Mi-ar plăcea să văd dacă va fi folosită proba video împotriva lui. Arbitrul a văzut urma muşcăturii, dar nu a făcut nimic în această privinţă”, a spus fundaşul italian, la Sky Sport Italia.

Nu este primul incident de acest fel în care Luis Suarez este implicat. În perioada petrecută la Ajax, uruguayanul a fost suspendat şapte meciuri, după ce l-a muşcat pe Otman Bakkal, în timpul unui meci cu PSV Eindhoven.

De asemenea, jucătorul de 27 de ani a primit o suspendare de 10 meciuri în Premier League, pentru că l-a muşcat pe sârbul Branislav Ivanovic la o partidă dintre Liverpool şi Chelsea.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close