Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Italia, eliminată de la Cupa Mondială. Costa Rica termină pe primul loc într-o grupă cu trei foste campioane

Italia, eliminată de la Cupa Mondială. Costa Rica termină pe primul loc într-o grupă cu trei foste campioane

Italia, eliminată de la Cupa Mondială. Costa Rica termină pe primul loc într-o grupă cu trei foste campioane
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   21:06

Italia se alătură Spaniei şi Angliei pe lista numelor mari care părăsesc Cupa Mondială din Brazilia încă din faza grupelor.

Squadra azzurra a pierdut ultimul meci din grupa D, 0-1 cu Uruguay, iar sud-americanii merg în optimile de finală de pe locul 2.

În cealaltă partidă, Costa Rica remizat cu Anglia, scor 0-0, şi, cu 7 puncte şi un singur gol primit, a terminat pe primul loc în grupa în care a întâlnit trei foste campioane mondiale.

Este doar a doua oară în istorie când trei foste câştigătoare ale trofeului sunt eliminate din faza grupelor, acelaşi lucru întâmplându-se la ediţia din 2002, echipele în cauză fiind Franţa, Argentina şi Uruguay.

Uruguay - Italia 1-0

De 60 de ani nu se mai întâmplase ca Uruguay să câştige două meciuri la rând în faţa unor adversari din Europa la Cupa Mondială, în timp ce Italia nu mai părăsise de două ori la rând turneul final încă din faza grupelor din anii '60. Dar istoria nu a contat de această dată.

La Natal, Uruguay a câştigat cu 1-0, graţie unui gol marcat cu zece minute înainte de final de Diego Godin. O execuţie oarecum norocoasă, fundaşul lui Atletico Madrid lovind mingea mai curând cu umărul, dar care a făcut diferenţa în cele din urmă. În acel moment, Italia evolua în zece oameni, după ce Claudio Marchisio primise direct cartonaşul roşu în minutul 65, pentru o intrare inconştientă asupra lui Arevalo Rios.

Eliminarea mijlocaşului italian şi golul uruguayenilor au fost aproape singurele momente importante ale unui meci anost. Având şi varianta unei remize pentru a se califica, squadra azzurra nu şi-a asumat vreun risc şi s-a mulţumit să-şi ţină adversara departe de propria poartă. La fel de adevărat este şi faptul că cei doi atacanţi folosiţi de Cesare Prandelli, Mario Balotelli şi Ciro Immobile, au fost neinspiraţi, primul fiind chiar schimbat la pauză, din cauza nervozităţii excesive.

Jocul a curs la fel şi în partea a doua, până în momentul eliminării lui Marchisio, apoi a devenit un monolog sud-american. Însă, exceptând o mare ocazie a lui Luis Suarez, blocat providenţial de Gianluigi Buffon, nici oamenii ofensivi ai lui Oscar Tabarez nu au avut o zi foarte bună. Tipul clasic de meci decis de o fază fixă. Ceea ce s-a şi întâmplat, Godin profitând de lipsa marcajului la cornerul executat de Gaston Ramirez pentru a înscrie şi a trimite Uruguayul în optimi.

Partida nu a fost lipsită nici de controverse, în minutul 78, la scorul de 0-0, petrecându-se o fază la care se pare că Luis Suarez a revenit la vechile obiceiuri şi l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini, înainte ca fundaşul italian să răspundă cu o lovitură cu cotul. Nici unul dintre cei doi jucători nu a primit însă cartonaşul roşul pe care l-ar fi meritat pentru astfel de gesturi.

Costa Rica - Anglia 0-0




La Belo Horizonte, Costa Rica a ratat şansa de a încheia "grupa morţii" cu punctaj maxim, dar şi-a asigurat primul loc şi a confirmat că este una dintre revelaţiile actualei ediţii a Cupei Mondiale.

Roy Hodgson a folosit o echipă în care şi-au făcut loc multe rezerve, dar acestea nu au reuşit să impresioneze şi să aducă o victorie de palmares pentru Anglia, care părăseşte astfel turneul final cu un singur punct

Daniel Sturridge a fost cel mai periculos om al englezilor, atacantul lui Liverpool ratând cele mai bune şanse ale echipei lui Hodgson, în timp ce costaricanii ar fi putut înscrie prin Celso Borges şi Christian Bolanos, dar şuturile lor de la distanţă au fost blocate de Ben Foster.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close