Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Poliţiştii sud-africani, obligaţi să slăbească pentru a fi în formă la Cupa Mondială

Poliţiştii sud-africani, obligaţi să slăbească pentru a fi în formă la Cupa Mondială

Poliţiştii sud-africani, obligaţi să slăbească pentru a fi în formă la Cupa Mondială
23 Mar 2010   •   20:28


Poliţiştii din Africa de Sud vor trebui să treacă pe la sala de gimnastică înainte de a îmbrăca uniforma, altfel riscă să îşi piardă slujbele, ca urmare a unui program menit să îi antreneze mai bine pentru urmărirea criminalilor.

Programul riguros, care a fost lansat sub numele "Viva Fitness!", vine în urma unui studiu realizat la începutul acestei luni şi care arăta că mai mult de jumătate dintre poliţiştii sud-africani erau obezi din punct de vedere medical. Studiul a ridicat astfel semne de întrebare cu privire la siguranţa fanilor pe parcursul Cupei Mondiale de fotbal, în condiţiile în care Africa de Sud are una dintre cele mai mari cote de infracţionalitate din lume.

Baby Jake, un fost pugilist şi una dintre vedetele care promovează acest program, a declarat că dacă poliţiştii ar fi în formă, Africa de Sud ar fi o ţară mai bună. "Cu siguranţă ar trage mai puţin cu pistolul şi ar alerga mai mult", a spus el.

Poliţiştii vor trebui totodată să îşi păstreze mărimea uniformei pe care o au atunci când părăsesc Academia. Aceia care depăşesc mărimea originală vor avea un an la dispoziţie să slăbească, altfel vor încălca regulamentul şi nu vor mai putea face parte din organizaţie, a declarat Bheki Cele, şeful poliţiei din Africa de Sud.

Acesta susţine că programul nu are nicio legătură cu Cupa Mondială găzduită în această vară, însă presa locală atrage atenţia că punctul principal de îngrijorare pentru care a fost lansat acest program a fost siguranţa celor peste 500.000 de turişti care vor lua cu asalt Africa de Sud.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Africa de Sud
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close