Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Yingli Green Energy, primul sponsor chinez din istoria Cupei Mondiale la fotbal

Yingli Green Energy, primul sponsor chinez din istoria Cupei Mondiale la fotbal

Yingli Green Energy, primul sponsor chinez din istoria Cupei Mondiale la fotbal
Sursa foto: panouri solare
04 Feb 2010   •   15:04

Conducerea FIFA a anunţat, miercuri, apariţia primului sponsor al Cupei Mondiale care să provină din China. Compania chineză Yingli Green Company, un mare producător de panouri solare, a ales să se implice într-un eveniment sportiv de o asemenea anvergură datorită interesului pe care publicul asiatic în are pentru sportul cu balonul rotund.
"China este una dintre ţările cele mai puternice ale lumii. Da, sunt unele scandaluri în fotbal şi FIFA luptă împotriva copurţiei. Dar acest lucru nu are nici o legătură cu fiecare dintre fanii din China ai fotbalului. Este un sport de masă care a prins în China foarte bine. Avem mare nevoie de China şi, de aceea, urăm bun venit primei companii din această ţară care spionează Cupa Mondială.", a declarat Thierry Weil, directorul de marketing al competiţiei.
Parte din această înţelegere este şi un număr de panouri solare cu care compania chineză va produce electricitate în cele 20 de centre ale FIFA din Africa de Sud. Valoarea contractului nu este cunoscută, dar poate fi estimată la câteva zeci de milioane de euro, comparabil cu cât dau FIFA şi companii precum Adidas, Coca Cola, Emirates Airlines, Hyundai/Kia, Sony şi Visa, potrivit Eurosport.
În acelaşi timp, contractul semnat cu Green Energy este o mutare care aduce pe lângă bani şi imagine pozitivă, prin asocierea cu o companie care produce tehnologie care ajută mediul înconjurător.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Africa de Sud FIFA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close