Antena 3 CNN Sport Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep: "E bine că a recunoscut"

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep: "E bine că a recunoscut"

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, a declarat, în cadrul unui interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, că reprezintă un avantaj pentru campioana din România faptul că Patrick Mouratoglou a recunoscut în faţa judecătorilor TAS faptul că a existat o contaminare accidentală cu Roxadustat, despre care Simona Halep nu a ştiut.

de Violeta Moroianu    |    08 Feb 2024   •   14:26

"Faptul că Academia Mouratoglou, prin Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-au prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, este un pas înainte. Nu ştiu în ce măsură judecătorii vor ţine cont de acest lucru, pentru că Simona a avut posibilitatea să declare acest supliment şi în momentul în care i-au fost preluat testul anti-doping în anul 2022 şi la prima audiere.

Din ce am înţeles, eu vorbesc numai din ce am citit din ziar pentru că nu am surse directe, nu ar fi făcut acest lucru şi s-ar putea să fi încercat pe această cale să îşi protejeze un pic echipa. Un lucru care s-a dovedit nefolositor pentru ea şi, dacă într-adevăr ţii la sportiv şi trebuie să te gândeşti că până la urmă, tu ca echipă sau tu ca antrenor, pui sportivul în primul plan, ar fi fost bine ca Patrick Mouratoglou să iasă mai devreme şi poate i-ar fi uşurat şansa", a declarat Daniel Dobre.

Totodată, Daniel Dobre a explicat că Simona Halep avea încredere totală în echipa cu care a câştigat titlul la Wimbledon.

"Este normal să ai încredere în echipa ta. Chiar şi pe vremea mea, avea încredere totală în Darren (n.r. Darren Cahill), avea încredere totală în Teo Cercel, care era pregătitorul ei, avea încredere în fizioterapeutul care o masa, în manager, în doamna Ruzici. Vorbim totuşi de Academia Mouratoglou, de Patrick Mouratoglou, care a lucrat numai la un nivel înalt şi Simona de aceea s-a dus acolo, tocmai pentru că ştia că academia şi acest om oferă servicii de foarte înaltă calitate şi nu cred că şi-a pus vreodată problema să nu respecte şi să nu accepte ceea ce i se propune cu gândul că s-ar putea să facă ceva greşit.

Într-adevăr, nu ştiu cât este ghinion, cât este încrederea prea mare acordată sau o practică pe care această academie sau Patrick Mouratoglou o aduc în antrenamentul sportivilor", a mai precizat fostul antrenor al campioanei.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close