Antena 3 CNN Sport Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, crede în nevinovăţia campioanei

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, crede în nevinovăţia campioanei

Antrenorul alături de care Simona Halep a cucerit Wimbledon în 2019, Daniel Dobre, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. Acesta crede în nevinovaţia Simonei Halep şi consideră că este nedrept ce i se intâmplă.

de Violeta Moroianu    |    08 Feb 2024   •   11:11

"Sunt obişnuit să vin şi să vorbesc despre succesele sportive ale Simonei Halep. Este o ocazie neaşteptată, neplăcută şi foarte surprinzătoare pentru mine, pentru că nici în cele mai rele gânduri nu puteam să mă văd în situaţia de a comenta o asemenea situaţie.

Este foarte greu să vorbim sau să ne dăm cu părerea din afară, pentru că personal nu am citit dosarul, cu toate că este public, dar din tot ceea ce am reuşit să aflu, această instanţă, TAS, ia foarte în serios acest recurs şi există posibilitatea ca Simona să primească o reducere a suspendării. Dar cât nu ştim.

Niciodată nu ar face aşa ceva. Toţi care au stat în apropiere ştiu cât de atentă este cu ceea ce mănâncă. Îmi aduc aminte că eram odată la Stuttgart, în mijlocul nopţii, era foarte bolnavă şi nu ştiam dacă poate să joace a doua zi. Am mers la foarte multe farmacii să găsim medicamente pe care, chiar în miezul nopţii, am sunat la Bucureşti, la doctorii la care ea încă avea încredere, ca să verifice dacă aceste medicamente nu sunt pe lista de dopaj.

Trebuie să dovedească că ea nu a ştiut niciodată ce există în acele suplimente şi, cum echipa a şi recunoscut, i-au fost date fără să i se spună ce conţin. Pe etichetă erau lucruri normale, în pulbere s-au dovedit alte lucruri, ei nu au făcut teste şi nu au cerut aceste teste", a declarat Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep.

Totodată, fostul antrenor a răspuns şi la întrebarea privind scenariul în care Simona Halep ar putea pierde recursul de la TAS, situaţie în care ar putea reveni pe teren abia în anul 2026, la vârsta de 35 de ani.

"Este o întrebare foarte grea, pentru că sportivul Simona poate să joace tenis şi la 40 de ani, gen Serena Williams, pentru că are calităţi, pentru că, dacă ne uităm puţin în circuitul feminin nu există decât una-două jucătoare care, poate, să zicem, ar fi în momentul de faţă un pic mai puternice ca Simona şi ar face faţă cu brio. Sportivul Simona nu cred că ar avea o problemă să joace la 35 de ani. Omul Simona, cu aceste frustrări, cu toată durerea pe care o va acumula, nu ştiu dacă va rezista, pentru că a te antrena încă trei ani fără să joci un meci, este foarte greu.

Este nedrept dacă, fără să ştie şi doar cu implicarea echipei a ajuns să folosească substanţe interzise, este mai mult decât nedrept. Este imoral, pentru că, până la urmă, echipa trăieşte prin munca Simonei. Ştim foarte bine că echipa este plătită, există bonusuri, o imagine pe care tu o aduni alături de sportivul", a explicat Daniel Dobre.

×
Subiecte în articol: Daniel Dobre Simona Halep
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close