Antena 3 CNN Sport David Popovici, medalia de aur la proba de 200 de metri liber a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima

David Popovici, medalia de aur la proba de 200 de metri liber a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200 m liber cu un nou record al competiției. Sportivul a încheiat cursa cu timpul excepțional de un minut şi 46 de secunde, ceea ce a însemnat un nou record pentru Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima.

David Popovici, medalia de aur la proba de 200 de metri liber a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima
Sursa foto: Facebook | David Popovici
de Ioana Mircea    |    01 Sep 2022   •   09:04

România și-a trecut în cont o nouă medalie de aur la această ediție a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima.

Succesul a fost realizat de David Popovici, în finala probei de 200 m liber.

Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 minute și a câștigat fără emoții medalia de aur cu un nou record al competiției.

Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori și de la Europenele de juniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el și pentru natația românească.

România a obținut alte două medalii la Lima: aur cu ștafeta de 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

David Popovici va participa și în seriile probei de 100 de metri liber, acolo unde deține recordul mondial absolut.

Calificările pentru această probă vor avea loc sâmbătă, pe 3 septembrie.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close