Antena 3 CNN Sport Rămâne Iordănescu selecţioner, după eliminarea de la EURO 2024? Ce a răspuns antrenorul României

Rămâne Iordănescu selecţioner, după eliminarea de la EURO 2024? Ce a răspuns antrenorul României

Selec?ionerul Edward Iord?nescu
Selecţionerul Edward Iordănescu. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2024   •   22:11

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi seară, că tricolorii părăsesc Campionatul European din Germania „cu capul sus, dar cu sufletul frânt”. El a cerut iertare suporterilor şi a declarat că are nevoie de odihnă.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Am dorit pentru toată emulaţia care s-a creat şi am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul, au depăşit limita, au rupt bariere, au depăşit aşteptări. 

Le mulţumesc băieţilor, sunt mândru de ei şi le cer iertare suporterilor pentru că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem”, a spus Iordănescu la Pro Arena.

Reprezentativa tricoloră, „Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

Contractul lui Edward Iordănescu expiră în această lună

Numit selecţioner în ianuarie 2022, Edward Iordănescu are contract până la finalul Campionatului European din Germania. Urmează să discute cu conducerea federaţiei despre o eventuală prelungire a înţelegerii.

„Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească. Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuţie cu conducerea FRF şi preşedintele, dar şi cu familia mea. Nu ştiu ce va fi. Acum cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa naţională.

Au fost doi ani jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide”, a mai declarat Iordănescu la Pro Arena.
 

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close