Antena 3 CNN Sport Elina Svitolina, scrisoare emoționantă după ce țara sa a fost atacată de Rusia: "Nu mă pot opri din plâns" | Ce va face sportiva cu banii din tenis

Elina Svitolina, scrisoare emoționantă după ce țara sa a fost atacată de Rusia: "Nu mă pot opri din plâns" | Ce va face sportiva cu banii din tenis

Cel mai bine clasată jucătoare de tenis din Ucraina a anunțat că va dona Armatei toți banii câștigați din turneele la care va participa în perioada următoare.

Elina Svitolina, scrisoare emoționantă după ce țara sa a fost atacată de Rusia: "Nu mă pot opri din plâns" | Ce va face sportiva cu banii din tenis
Sursa foto: Captura Facebook / Elina Svitolina
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2022   •   18:51

Elina Svitolina, sportiva clasată pe locul 15 în ierarhia WTA, fost număr trei mondial, a postat, duminică, pe rețelele sociale, o scrisoare emoţionantă adresată țării sale, Ucraina, în care a anunţat că va dona ţării sale premiile de la turneele următoare.

Elina Svitolina va dona banii câștigați din tenis la următoarele turnee

”Scrisoare către patria mea. Sunt departe de Tine, departe de oamenii pe care îi iubesc, de oamenii mei, dar inima mea nu a fost niciodată atât de caldă și de plină de dragostea Ta.

Mi-e greu să exprim cât de specială Ești. Pentru mine, Tu ești puternică, frumoasă și specială. Mi-ai dat totul și eu prețuiesc fiecare bucată din Tine: cultura, educația, pământul, apele, orașele, oamenii. Oamenii mei.

Oamenii mei, mă tem în fiecare zi pentru voi. Sunt devastată, nu mă pot opri din plâns, inima mea nu încetează să sângereze. Dar sunt foarte mândră. Văzându-i pe oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri cât de curajoși și puternici sunt și cum luptă pentru a te apăra. Ei sunt eroi.

Voi dona banii pe care îi voi câștiga din următoarele turnee pentru a ajuta armata și cauzele umanitare pentru a ajuta în apărarea Ta, țara noastră. Ucraina, Tu ne unești, tu ești identitatea noastră, Tu ești trecutul și viitorul nostru. Noi suntem Ucraina.

Fie ca lumea să vadă și să ne ajute să Te protejăm. Ești în toate rugăciunile mele. Ești mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Noi suntem Ucraina. Elina Svitolina, o ucraineană mândră”, se arată în scrisoarea publicată de Elina Svitolina, pe Twitter.

Elina Svitolina, peste 21 de milioane de euro câștigate din tenis

Elina Svitolina, sportivă clasată pe locul 15 în ierarhia WTA, fost număr trei mondial, a câștigat, de-a lungul carierei, 21.342.000 de euro din tenis. În 2022, ucraineanca a avut cel mai lung parcurs la Australian Open, unde a cedat în turul trei la Victoria Azarenka, 0-6, 2-6.

×
Subiecte în articol: Elina Svitolina Rusia razboi Ucraina tenis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close