Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anunțul FIFA despre Cupa Mondială din 2022, după izolarea completă a Qatarului în lumea arabă

Anunțul FIFA despre Cupa Mondială din 2022, după izolarea completă a Qatarului în lumea arabă

Anunțul FIFA despre Cupa Mondială din 2022, după izolarea completă a Qatarului în lumea arabă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Iun 2017   •   11:58

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) menţine dialogul cu Qatarul, ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2022, după ce mai multe state arabe au întrerupt diplomatice cu autorităţile de la Doha, pe care le acuză că susţin terorismul, informează Reuters. 

FIFA a precizat, într-un comunicat dat publicităţii luni, că se află "în contact regulat" cu comitetul de organizare din Qatar, în legătură cu "problemele legate de Cupa Mondială de fotbal din 2022", evitând totodată să facă vreun comentariu legat de tensiunile diplomatice din regiune. 

"Nu avem alte comentarii pentru moment", a adăugat forul fotbalistic mondial. 

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat, în schimb, că va discuta problema Mondialului din Qatar cu guvernul de la Berlin, precizează Reuters. 

Motivul pentru care mai multe țări arabe au rupt legăturile cu Qatar

"Vom discuta cu guvernul federal situaţia politică nouă şi complexă din regiune şi în mod specific din Qatar. În astfel de situaţii vom fi, bineînţeles, în contact foarte strâns cu UEFA. Mai sunt încă cinci ani până la startul Cupei Mondiale (din 2022). În această perioadă ar trebui acordată prioritate soluţiilor politice, mai degrabă decât ameninţărilor cu boicotul", a precizat preşedintele DFB, Rreinhard Grindel. 

"Însă un lucru este clar: comunitatea fotbalistică din întreaga lume ar trebui să fie de acord că turneele majore nu trebuie să se dispute în ţări care susţin în mod activ teroarea", a adăugat Grindel. 

Selecţionata Qatarului participă în prezent la preliminariile Cupei Mondiale 2018 din Rusia, ocupând ultimul loc în grupa sa, din care mai fac parte echipele Iranului, Uzbekistanului, Coreei de Sud, Chinei şi Siriei. 

Citește și:

O nouă lovitură pentru regimul de la Doha! Băncile din două țări arabe au oprit tranzacţiile cu Qatarul

Haos pe Aeroportul din Doha, după ce mai multe țări arabe au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close