Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Vaslui va juca cu Twente Enschede în turul 3 preliminar din Liga Campionilor

FC Vaslui va juca cu Twente Enschede în turul 3 preliminar din Liga Campionilor

FC Vaslui va juca cu Twente Enschede în turul 3 preliminar din Liga Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iul 2011   •   13:21

Astăzi a avut loc la Nyon, în Elveţia, tragerea la sorţi a meciurilor din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, care se vor desfăşura pe 26/27 iulie, prima manşă, şi pe 2/3 august, manşa secundă.

Reprezentanta României în această fază a competiţiei, FC Vaslui, va întâlni pe Twente Enschede, vicecampioana Olandei, primul meci urmând să aibă loc în deplasare.

Twente Enschede este câştigătoarea Cupei Olandei şi ocupanta locului secund în ultimul sezon de Eredivisie, pierzând titlul în ultima etapă, în faţa lui Ajax Amsterdam. Anul trecut, a evoluat în Liga Campionilor, unde a ocupat poziţia a treia într-o grupă cu Inter, Tottenham şi Werder Bremen, ceea ce i-a asigurat prezenţa în fazele eliminatorii din Europa League. După ce a trecut de Rubin Kazan şi de Zenit St. Petersburg, Twente a fost eliminată în sferturile de finală de Villareal, cu scorul general de 2-8.

În palmaresul clubului olandez figurează un titlu şi 3 Cupe ale Olandei, precum şi o finală de Cupa UEFA, în 1975, pierdută în faţa germanilor de la Borussia Monchengladbach.

Antrenorul echipei este Co Adriaanse (64 de ani), care l-a înlocuit în această vară pe belgianul Michel Preud'homme şi care a mai pregătit în cariera sa pe Ajax, Porto sau Red Bull Salzburg. Cei mai cunoscuţi jucători din lotul vicecampioanei Olandei sunt Denny Landzaat, costaricanul Bryan Ruiz şi austriacul Marc Janko.

Va fi un meci foarte dificil, chiar m-am temut de Twente de la început. Mult mai dificilă era o întîlnire cu Dinamo Kiev sau cu Benfica însă. Jucăm primul meci în deplsare şi cred că avem şanse reale de calificare, cu o organizare bună. Avem patron ambiţios şi cu foame de performanţă, deci mergem înainte cu încredere”, a declarat Constantin Zotta, preşedintele moldovenilor la DolceSport imediat după aflarea rezultatelor tragerii la sorţi.

Derbyul turului 3 preliminar din Liga Campionilor pare să fie duelul ruso-ucrainean dintre Rubin Kazan şi Dinamo Kiev, primul meci urmând să aibă loc în Ucraina.

Liga Campionilor, Meciurile din turul 3 preliminar

Mogren/Litex - Skonto/Wisla
Maccabi Haifa/FC Borac - Maribor/Dudelange
HJK Helsinki/Bangor - Dinamo Zagreb/Neftci
Skenderbeu/Apoel - Slovan Bratislava/Kostan
FC Copenhaga - Shamrock/Flora Tallinn
Genk - Partizan/Skendija
Rosenborg/Breidab - Pyunik Erevan/Viktoria Plzen
Zestafoni/Dacia -  Sturm Graz/Videoton
FC Valletta/Ekranas - Linfield/BATE Borisov
Rangers - Malmo/Torshavn
Standard Liege - FC Zurich
Twente - FC Vaslui
Benfica - Trabzonspor
Dinamo Kiev - Rubin Kazan
Odense BK - Panathinaikos

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close