Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA ia atitudine împotriva spălării de bani. Transferurile electronice iau locul celor pe hârtie

FIFA ia atitudine împotriva spălării de bani. Transferurile electronice iau locul celor pe hârtie

FIFA ia atitudine împotriva spălării de bani. Transferurile electronice iau locul celor pe hârtie
Sursa foto: contract
26 Feb 2010   •   13:20

FIFA a adoptat o măsură pe cât de contestată, pe atât de aşteptată. Forul de la Zurich a decis să interzică orice formă de transfer în care plata nu se face între două conturi bancare, tăind astfel mult din opţiunile spălătorilor de bani sau ale celor care fac alte manevre ilicite. Vestea le-a picat foarte prost multor preşedinţi de cluburi, care vor fi acum nevoiţi ca la fiecare transfer să introducă toate datele într-o bază de date pusă la punct de FIFA.
"De ce avem nevoie de un cont bancar? Pot să pun toţi banii într-o vailiză de metal"
Aşa a sunat reacţia unuia dintre conducătorii de club din America Latină, pus în faţa interzicerii transferurilor făcute cu bani gheaţă.
Dar FIFA nu intenţionează să dea înapoi, ci vrea ca orice transfer din fotbal să se facă la vederea autorităţilor, într-o manieră corectă. Transferurile electronice sunt strâns legate de viitorul jocului de fotbal.
"Până acum, transferurile se făceau pe hârtie la fel ca în urmă cu 100 de ani. Era imposibil să urmăreşti ce se întâmpla. S-au făcut transferuri imaginare de jucători care nu există, jucători inventaţi, cam asta se întâmpla. Cam aşa se făceau afacerile, de fapt.", a declarat Mark Goddard, directorul general în cadrul proiectului care a rezultat în softul SMT (Sistemul de Monitorizare a Transferurilor). Acum, la orice transfer făcut echipele trebuie să introducă în sistem datele transferului - preţul plătit, salariul jucătorului, comisioanele agentilor, avocaţii implicaţi şi lungimea contractului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA transfer
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close