Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Încă un român pe lista marcatorilor din Serie A: Adrian Stoian, la primul gol pentru Chievo

Încă un român pe lista marcatorilor din Serie A: Adrian Stoian, la primul gol pentru Chievo

Încă un român pe lista marcatorilor din Serie A: Adrian Stoian, la primul gol pentru Chievo
de M.T.    |    01 Noi 2012   •   14:01

Adrian Stoian a marcat primul său gol în Serie A, miercuri, în meciul pe care echipa sa, Chievo Verona, l-a câştigat pe teren propriu în faţa celor de la Pescara cu scorul de 2-0

Mijlocaşul de 21 de ani a înscris cel de-al doilea gol al formaţiei sale, în minutul 76, trimiţând mingea în poartă din apropiere, după ce şutul iniţial al fostului stelist Cyril Thereau fusese respins de portar.

„Este o victorie extrem de importantă. Acum avem 10 puncte şi respirăm uşuraţi. Faptul că am marcat este o satisfacţie, sunt foarte fericit. Urmează meciul cu Milan, în care trebuie să dăm totul”, a declarat Stoian pentru Sky Italia, la finalul întâlnirii.

Deşi a intrat pe teren doar în minutul 63, golul pe care l-a marcat şi restul evoluţiei sale i-au determinat pe jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport să-l noteze cu 6,5.

Puntru jucătorul român a fost cea de-a şasea apariţie în Serie A în acest sezon, cel care pare să fie unul al consacrării sal defintive în Italia.

Născut pe 11 februarie 1991, la Craiova, Adrian Stoian a început fotbalul la Şcoala Gică Popescu, acolo unde s-a dovedit a fi un talent precoce. S-a întâmplat de multe ori să fie folosit la o categorie de vârstă mai mare, însă nici aşa nu putea fi oprit de adversari.

La 15 ani, într-un meci dintre Şcoala Gică Popescu şi AS Filiaşi, a marcat 27 de goluri în victoria cu 33-0 a echipei sale. Un asemenea jucător nu avea cum să nu atragă priviriile scouterilor din străinătate.

Oficialii lui AS Roma au fost cei care au reuşit să-l transfere, în 2008, în chiar primul său sezon în Italia având parte şi de debutul oficial în Serie A. S-a întâmplat într-un meci cu Juventus, pe care giallorossi l-au pierdut fără drept de apel, scor 1-4, Stoian înlocuindu-l pe Mirko Vucinic în ultimele minute ale întâlnirii.

Pentru că la Roma era dificil să se impună, în vara lui 2010 a fost împrumutat în Serie B, la Pescara, echipa împotriva căreia a marcat miercuri. În sezonul petrecut pe Adriatico, a jucat 12 meciuri, iar pe 12 martie 2011, împotriva lui Grosseto, a înscris primul său gol ca profesionist. A fost un an dificil, în care tânărul fotbalist român a avut mai multe probleme cu accidentările.

În stagiunea următoare a urmat un nou împrumut, la Bari, acolo unde Stoian a fost unul dintre remarcaţi. „Stoian a ajuns la un noi după un sezon nu prea reuşit la Pescara, din cauza unei accidentări. Ne-a uluit pe toţi, mai ales că şi-a cucerit locul de titular într-un moment crucial. Îl cunoşteam, ştiam ce poate, iar datorită relaţiilor cu Roma nu am avut probleme să-l obţinem”, declara Guido Angelozzi, directorul sportiv al pugliezilor.

Bilanţul lui Adrian din sezonul trecut, 29 de meciuri şi 5 goluri, i-a convins pe cei de la Roma să răscumpere jumătatea cedată lui Bari. Însă nici de această dată Stoian nu a rămas în capitala Italiei, pentru că românul a fost inclus în transferul americanului Bradley pe Olimpico şi a fost trimis sub formă de coproprietate la Verona.

Începutul de sezon este promiţător, iar Stoian promite să calce pe urmele lui Chivu, Radu Ştefan sau Mutu în Serie A.


×
Subiecte în articol: Serie A AS Roma
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close