Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Presa franceză jubilează: "Românii, printre cei mai slabi posibili adversari"

Presa franceză jubilează: "Românii, printre cei mai slabi posibili adversari"

Presa franceză jubilează: "Românii, printre cei mai slabi posibili adversari"
Sursa foto: razvan rat
07 Feb 2010   •   18:15

Tragerea la sorţi de duminică i-a mulţumit pe deplin pe francezi. Publicaţiile din "Hexagon" nici nu sperau la o aşa extragere favorabilă şi îşi fac deja planurile cu punctele luate de la echipa lui Răzvan Lucescu. România este, spun francezii, una dintre cele mai slabe echipe din urna a doua valorică de la tragerea la sorţi. Pe lângă Franţa şi România, în Grupa D de calificare la Campionatul European din 2012 mai fac parte Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania şi Luxemburg.
"Les Bleus au nimerit bine, cu România, una din cele mai slabe echipe din urna 2, dar care le-a pus probleme la Euro 2008. Din 13 întâlniri cu românii, Franţa a pierdut doar trei", notează cotidianul L'Equipe.
La fel consideră şi jurnaliştii de la Le Monde, care ne consideră printre cele mai slabe echipe din Urna 2.
"Franţa, menajată, regăseşte România. Franţa a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă. România, care figura în urna a doua la tragerea la sorţi, este printre cele mai slabe echipe din urnă, dar francezii trebuie să îşi amintească faptul că au remizat de trei ori cu românii", transmite Le Monde.
"Le Bleus nu au de ce să se plângă", dă verdictul şi La Voix de Sports.
Oficialii francezi, mai rezervaţi
Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, nu s-a bucurat de tragerea la sorţi aşa cum a făcut-o presa, alegând un ton mai rezervat. Oficialul francez s-a declarat mulţumit doar de faptul că echipa nu va avea de făcut deplasări foarte lungi.
"Unii vorbeau de rejucarea meciului cu Irlanda, acest lucru nu se va întâmpla, dar vom reîntâlni România, este un vechi obicei. Bilanţul cu România este foarte strâns, pentru că nu i-am învins de mult timp, şi nici ei. Trebuie să fim precauţi în această grupă foarte echilibrată. Bieloruşii au progresat enorm, iar Bosnia este o adversară dificilă. Luxemburgul a învins Elveţia, care s-a calificat la Cupa Mondială. Singurul lucru care ne satisface este că nu avem multe deplasări de făcut, nu sunt diferenţe mari de fus orar", a declarat Escalettes.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Romaniei Razvan Lucescu
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close