Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România va juca fără spectatori meciul cu Finlanda din preliminariile Campionatului European

România va juca fără spectatori meciul cu Finlanda din preliminariile Campionatului European

România va juca fără spectatori meciul cu Finlanda din preliminariile Campionatului European
Sursa foto: foto: FRF
17 Sep 2015   •   15:16

Naționala României va juca cu porțile închise meciul crucial pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal contra Finlandei. Tricolorii au fost sancționați astfel pentru incidentele de la partida cu Ungaria, de la Budapesta, acolo unde fanii români s-au dat în spectacol.

"Forul continental a anunțat astăzi sancțiunile pe care Federația Română de Fotbal trebuie să le suporte ca urmare a evenimentelor de la partidele Ungaria - România, scor 0-0 şi România - Grecia, scor 0-0, contând pentru preliminariile EURO 2016. Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sancţiunile primite de Federaţia Română de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate în raportul de observare ale celor două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucureşti. În ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori - lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.
Meciul cu Grecia a însemnat sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de faţă, este vorba de partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională. Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar", se arată în comunicatul FRF.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close