Antena 3 Sport Fotbal extern Schimbări importante anunțate pentru Liga Campionilor și Europa League. Se modifică ora de disputare a meciurilor

Schimbări importante anunțate pentru Liga Campionilor și Europa League. Se modifică ora de disputare a meciurilor

27 Mar 2018   •   14:54
Schimbări importante anunțate pentru Liga Campionilor și Europa League. Se modifică ora de disputare a meciurilor

UEFA anunță schimbări importante la startul sezonului viitor din Liga Campionilor și Europa League.

Va fi introdusă o a patra schimbare, doar în anumite condiții, se schimbă ora de disputare a meciurilor din Liga Campionilor și există și o schimbare direcționată expres la finalele Ligii Campionilor și Europa League.

A patra schimbare va putea fi făcută doar în meciurile din fazele eliminatorii și doar în cazul în care se ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile și în mod normal.

Orele de start vor fi și ele modificate. 21:45 nu mai este ora clasică a partidelor din Liga Campionilor. Din sezonul următor, meciurile vor începe la ora 22:00, cu mici excepții: în faza grupelor, câte două partide pe zi (marțea și miercurea) vor începe la ora 19:55. 

În Europa League, din grupe până optimile de finală meciurile vor fi programate la orele 19:55 și 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcție de tragerea la sorți a partidelor. În principiu, meciurile din ultima etapă a fazei grupelor se vor juca de la aceeași oră. Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22:00, cu mențiunea că aici UEFA ar putea face modificări. 

Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară, programat pe 15 august, la Tallinn (Estonia), potrivit digisport.ro.

Doar la finalele din Liga Campionilor și Europa League, dar și în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, față de 18, limita de până acum. La restul meciurilor, echipele vor avea în continuare câte 18 jucători în lot.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close