Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA indică nereguli mari la FRF: "Sunt abateri grave în procesul de licenţiere a cluburilor româneşti"

UEFA indică nereguli mari la FRF: "Sunt abateri grave în procesul de licenţiere a cluburilor româneşti"

UEFA indică nereguli mari la FRF: "Sunt abateri grave în procesul de licenţiere a cluburilor româneşti"
Sursa foto: uefa
17 Iun 2009   •   15:35

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că UEFA a iniţiat procedura disciplinară împotriva FRF, în urma raportului înaintat de inspectorului disciplinar UEFA, Kemal Kapulloglu, referitor la licenţierea cluburilor româneşti din prima ligă pentru sezonul competiţional 2008-2009.
Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va lua o decizie în cadrul şedinţei sale din data de 23 iunie, oficialul UEFA solicitând forului să amendeze FRF cu 200.000 de euro, ''având în vedere gravitatea contravenţiei şi lipsa gravă de control din partea federaţiei". Cele şase cluburi controlate sunt CFR Cluj, Dinamo Bucureşti, FC Timişoara, Rapid Bucureşti, Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni, toate participante în sezonul următor al cupelor europene, cu excepţia formaţiei Rapid.
Conform punctului 4 din raportul de audit, Dinamo a înaintat situaţii financiare anuale incomplete şi nesatisfăcătoare. ''Calitatea auditului făcut de FRF este îndoielnică, deoarece informaţiile financiare prezentate sunt inconsecvente şi prezintă numeroase greşeli de aritmetică''.
Dinamo nu a putut dovedi în mod valabil că nu avea angajamente financiare neachitate rezultate din activităţi de transfer, către alte cluburi de fotbal, înaintând un tabel incomplet cu angajamentele financiare din transferuri, care nu specifica datele scadente ale angajamentelor financiare neachitate la 31 decembrie 2007. În plus, în urma comparării tabelului cu lista jucătorilor achiziţionaţi, se poate constata că anumite transferuri nu apar în tabel (Bălace Silviu, Bratu Florin, Izvoranu Silviu), acestea nefiind, prin urmare, luate în calcul de către auditor. Tabelul a fost semnat, dar nu a fost datat de reprezentantul clubului.
Şi FC Timişoara a înaintat situaţii financiare anuale incomplete şi nesatisfăcătoare. Situaţiile financiare consolidate nu sunt conforme cu niciunul din standardele contabile aplicabile. Formularea şi formatul opiniei de audit sunt incorecte şi conţin numeroase inconsecvenţe.
În cauză este şi clubul Rapid, care a prezentat 3 seturi de situaţii financiare, din care 2 obligatorii (o societate cu răspundere limitată şi o asociaţie) şi un set de situaţii financiare 'consolidate'. Consolidarea nu a fost efectuată corect, respectiv nu a fost efectuată în conformitate cu niciun standard contabil, fiind o simplă combinaţie între cele două entităţi.
Clubul Steaua a întocmit 2 seturi de situaţii financiare, cele obligatorii şi cele suplimentare, retratate, în conformitate cu reglementările privind licenţierea. Cu toate acestea, situaţiile financiare originale nu au fost înaintate către FRF, împreună cu opinia de audit aferentă. Numai situaţiile financiare suplimentare, retratate, au fost înaintate către FRF împreună cu raportul de constatare al auditorului.
Documentul arată că în calitate de membră a UEFA, era de datoria Federaţiei Române de Fotbal să asigure, prin procesul propriu de licenţiere, implementarea corespunzătoare, de către cluburile afiliate, a sistemului schiţat de UEFA pentru competiţiile organizate de aceasta. ''Prin acordarea licenţei cluburilor susmenţionate în ciuda nerespectării de către acestea a mai multe cerinţe în vederea licenţierii, după cum s-a prezentat mai sus, FRF a încălcat în mod grav obligaţiile sale în acest sens şi a arătat că nu a înţeles pe deplin dimensiunea responsabilităţilor sale în această privinţă'', se arată în raportul întocmit de oficialul turc.
Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: UEFA FRF
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close