Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost arestaţi pentru 29 de zile! (VIDEO)

Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost arestaţi pentru 29 de zile! (VIDEO)

Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost arestaţi pentru 29 de zile! (VIDEO)
Sursa foto: Gheorghe Constantin
13 Apr 2009   •   23:21

Patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, au primit mandate de arestare preventivă de la Tribunalul Piteşti după ce au petrecut toată dimineaţa zilei de marţi în faţa magistraţilor. Penescu este acuzat că i-a dat mită lui Gheorghe Constantin care este la rândul lui, în mod evident, acuzat de luare de mită.
Cei doi nu sunt singurii inculpaţi din acest caz, Liviu Făcăleaţă, directorul general al PIC, şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş, fiind acuzaţi că au intermediat această dare de mită.
Tribunalul a luat decizia de a-i reţine pe Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin după că a decis că aceştia prezintă pericol social şi că mai sigur pentru societate este să fie judecaţi în stare de arest.

După aproape şase ore de audieri la sediul DNA Piteşti, procurorii au luat decizia de a-l reţine pe Gheorghe Constantin, preşedintele CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor), pentru 24 de ore, informează ProSport.

În jurul orei 17.45, Gheorghe Constantin, şeful arbitrilor români, a ajuns la sediul DNA Piteşti pentru a fi audiat. El a plecat de la sediul FRF într-o dubă, însoţit de procurorii DNA.

Fotbalul românesc se mută în instanţă. După dosarul transferurilor şi cazul valiza de la Cluj, este rândul arbitrajului să intre în atenţia procurorilor.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, împreună cu alţi trei arbitri - centralul Aurelian Bogaciu şi asistenţii Cristian Nica şi Marcel Savaniu sunt acuzaţi că au primit bani de la patronul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a-i ajuta pe piteşteni să câştige meciurile cu FC Braşov, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa.

Biroul lui Gheorghe Constantin a fost pus sub sigiliu, luni dimineaţă, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au ridicat mai multe acte în legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti. Dosarul conţine acuzaţii grave la adresa unor patroni din lumea fotbalului.

Descinderi au fost şi la biroul finanţatorului clubului FC Argeş, Cornel Penescu. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, la scurt timp după reţinerea lui Penescu, şeful arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost de asemenea reţinut de procurorii DNA.

Acuzaţiile aduse celor doi sunt de dare şi luare de mită. Suma vehiculată este de 125.000 de euro, numai în cazul lui Penescu.

Augustus Constantin, fiul preşedintelui CCA, a declarat pentru gsp.ro că nu a reuşit să vorbească încă cu tatăl său.

"Nici eu nu ştiu ce se întâmplă. Am încercat să iau legătura cu tata încă de când am aflat de această poveste, dar nu răspunde la telefon. Sunt bulversat", a declarat Augustus Constantin.

ARBITRUL MARCEL SAVANIU SUSŢINE CĂ NU ŞTIE NIMIC DE ANCHETA DNA


GIGI NEŢOIU DESPRE REŢINEREA LUI CORNEL PENESCU


Antena3.ro


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close