Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu nu vrea să vadă arbitri străini: "Nu contează ce vor echipele"

Mircea Sandu nu vrea să vadă arbitri străini: "Nu contează ce vor echipele"

Mircea Sandu nu vrea să vadă arbitri străini: "Nu contează ce vor echipele"
Sursa foto: mircea sandu
15 Feb 2010   •   22:13

Conducătorii echipelor din Liga I îşi pot lua gândul de la arbitrii străini pe care şi-i doreau atât de mult pentru returul campionatului. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, consideră că este o aberaţie să fie aduşi arbitri străini la partidele de Liga I şi anunţă că nu vrea să vadă decât oficiali români la centru la meciurile interne.
"Nu vor mai fi străini, indiferent câte echipe vor asta sau nu. Preşedintele Comisiei de Arbitri UEFA a declarat că are încredere în arbitrii români, că vor fi promovaţi în funcţie de prestaţiile lor din partidele internaţionale şi din campionat şi că este împotriva solicitărilor de arbitri străini din alte ţări. Indiferent ce spun unul sau altul dintre conducători, decizia a fost luată şi trebuie respectată. Când s-au adus arbitri străini era hotărârea Comitetului Executiv care permitea, acum este o hotărâre a Comitetului Executiv care nu permite. Sunt unii mastodonţi care cred că pot să conducă ei fotbalul. Nu se poate. Arbitrii străini nu vor mai avea pe teritoriul României decât meciuri internaţionale", a declarat Sandu la GspTV.
Declaraţia lui Mircea Sandu vine în contextul discuţiilor aprinse iscate în lumea fotbalului de la noi de declaraţiile lui Marian Iancu, preşedintele FC Timişoara, care au determinat ieşirea "la atac" a mai multor omologi ai săi. Conducătorii cluburilor cu pretenţii la titlu, cu excepţia celor de la CFR Cluj, au cerut aducerea arbitrilor străini la partidele de mare importanţă din retur. Comitetul Executiv al FRF stabilise, în luna noiembrie 2009, că aducerea arbitrilor străini nu este posibilă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close