Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România învinge Rusia cu 3-0 şi se califică în play-off-ul pentru CE de tineret

România învinge Rusia cu 3-0 şi se califică în play-off-ul pentru CE de tineret

România învinge Rusia cu 3-0 şi se califică în play-off-ul pentru CE de tineret
Sursa foto: Foto: gsp.ro
03 Sep 2010   •   19:36

Echipa naţională de tineret a României a învins, vineri, pe teren propriu, la Botoşani, reprezentativa similară a Rusiei, scor 3-0 (2-0), în penultimul joc din grupa 1 a preliminariilor Campionatului European Under 21, asigurându-şi calificarea în play-off-ul pentru turneul final din iunie 2011, informează Mediafax.

Bicfalvi a deschis scorul în minutul 27, cu un şut din careul mic, după un corner executat de pe partea stângă de Mihai Costea şi o prelungire a lui Găman.

În minutul 36, Bicfalvi i-a pasat pe partea dreaptă lui Neagu, acesta a centrat şi Sburlea a împins mingea de la doi metri în poartă.

Cu patru minute înainte de final, Bicfalvi i-a pasat, de pe partea stângă, lui Hora, iar acesta a stabilit scorul final, cu un şut plasat.

În aceeaşi grupă, sâmbătă se vor disputa meciurile Andorra - Letonia şi Republica Moldova - Insulele Feroe.

Marţi, 7 septembrie, sunt programate ultimele întâlniri, Letonia - Republica Moldova şi Rusia - România.

În acest moment, România este pe primul loc în grupă, cu 24 de puncte (9 jocuri), urmată de Rusia - 21 p. (9 j.), Insulele Feroe - 11 p. (9 j.), Republica Moldova - 10 p. (8 j.), Letonia - 9 p. (8 j.), Andorra - 1 p. (9 j.).

Pentru a se califica în play-off-ul Campionatului European de tineret, o echipă trebuie să câştige grupa sau să se afle între cele mai bune patru echipe naţionale clasate pe locurile doi în cele zece grupe preliminare.

România nu mai poate pierde locul al doilea în grupă, iar după victoria împotriva Rusiei a acumulat 18 puncte în partidele jucate cu celelalte formaţii din grupă (exceptând duelurile cu ultima clasată, Andorra, deoarece face parte dintr-o grupă cu şase echipe) şi nu mai poate fi depăşită, ca număr de puncte, de patru reprezentative clasate pe locurile secunde.

România este a treia echipă care şi-a asigurat calificarea în play-off, după Olanda şi Cehia.

Turneul final al Campionatului European "Under 21" va avea loc în anul 2011, în Danemarca, reprezentativa ţării gazdă fiind calificată din oficiu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România tineret fotbal Rusia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close