Antena 3 CNN Sport Ion Țiriac: „Roger Federer este mai talentat decât Nadal, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice”

Ion Țiriac: „Roger Federer este mai talentat decât Nadal, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice”

Ion Țiriac: „Roger Federer este mai talentat decât Nadal, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice”
Sursa foto: foto- Agerpres
03 Aug 2018   •   16:30

Ion Țiriac a acordat un interviu pentru El Mundo Deportivo în care a vorbit despre posibilitatea ca turneul din capitala Spaniei să fie mutat în altă țară. Acesta s-a arătat extrem de nemulțumit față de egalitatea premiilor în competițiile masculine și feminine de tenis

Turneul „Mutua Madrid Open” ar putea fi găzduit de o altă țară după anul 2021, iar Ion Țiriac dorește să construiască un nou teren de 10.000 de locuri, motiv pentru care cere ajutor financiar din partea Madridului. Până în momentul de față nu s-a ajuns la niciun acord. 

"Nu am vorbit cu el (n.r. cu Rafael Nadal), dar nu cred că poate accepta cu adevărat că turneul se mută în afara Spaniei", a explicat Țiriac. "Îl respect foarte mult pe Nadal pentru că el este un tip care, în ciuda milioanelor și a turneelor pe care le-a câștigat, este modest și își păstrează picioarele pe pământ. Roger Federer este mai talentat decât Nadal, dar corpul și personalitatea spaniolului sunt mai puternice. Nu cumperi un Nadal de la supermarket, este un sportiv care se naște în locul potrivit și la momentul potrivit", a mai spus el. 

Țiriac a vorbit și despre premiile din tenis. 

"După cum a spus și Rafa Nadal, o femeie care lucrează în lumea modei generează mult mai mulți bani decât un bărbat, dar în tenis lucrurile nu sunt la fel. Impactul economic pe care îl are circuitul feminin este mult mai mic decât cel al bărbaților. Le-am solicitat de mai multe ori celor de WTA ca veniturile să se stabilească într-un mod mult mai rațional", a spus patronul turneului de la Madrid.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac Roger Federer tenis interviu
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close