Antena 3 CNN Sport Karim Benzema, pedeapsă cu închisoarea în cazul de șantaj asupra fostului său coechipier la naționala Franței

Karim Benzema, pedeapsă cu închisoarea în cazul de șantaj asupra fostului său coechipier la naționala Franței

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, a fost condamnat în dosarul șantajului exercitat asupra jucătorului Mathieu Valbuena, notează presa internațională.

Karim Benzema, pedeapsă cu închisoarea în cazul de șantaj asupra fostului său coechipier la naționala Franței
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2021   •   12:05

Benzema, în vârstă de 33 de ani, a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de șantajare a lui Valbuena, fostul său coechipier la echipa națională a Franței.

Instanța a reținut că Benzema "s-a implicat personal, cu insistență", pentru a-l convinge pe Valbuena să se vadă cu omul său de încredere.

Jucătorul lui Real Madrid a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. El a fost, de asemenea, obligat să plătească o amendă de 75.000 de euro.

Pe parcursul procesului, inculpatul a negat acuzațiile și a spus că a încercat, doar, să-și ajute fostul coechipier să scape de imaginile compromițătoare.

Dosarul Valbuena se închide după 6 ani

Scandalul a izbucnit în 2015.

Mathieu Valbuena era șantajat cu un material video în care apăreau în ipostaze intime jucătorul și soția sa.

Unul dintre șantajiști era Karim Zenati, prieten din copilărie al jucătorului de la Real Madrid.

În octombrie 2015, într-un cantonament, Karim Benzema l-a sfătuit pe Valbuena să le plătească șantajiștilor suma cerută, 150.000 de euro.

După ce scandalul a izbucnit, atât Benzema cât și Valbuena și-au pierdut locurile la echipa națională.

Însă, potrivit lui Noel Le Graet, președintele Federației Franceze, condamnarea pronunțată miercuri la Versailles nu îi pune în pericol lui Benzema viitorul la prima reprezentativă.

Nici inculpatul și nici Valbuena, care evoluează în prezent la echipa greacă Olympiakos, nu au fost prezenți la pronunțarea verdictului.

Karim Benzema urmează să evolueze în această noapte cu Real Madrid împotriva celor de la Sheriff Tiraspol, în Liga Campionilor.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close