Antena 3 CNN Sport Mircea Lucescu a schimbat un tricou cu legendarul Pelé la Campionatul Mondial din 1970: "A fost apogeul carierei lui"

Mircea Lucescu a schimbat un tricou cu legendarul Pelé la Campionatul Mondial din 1970: "A fost apogeul carierei lui"

Mircea Lucescu a oferit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, un interviu, unde a vorbit despre legendarul Pelé care s-a stins recent din viață.

Mircea Lucescu a schimbat un tricou cu legendarul Pelé la Campionatul Mondial din 1970: "A fost apogeul carierei lui"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / HPA
de Violeta Moroianu    |    31 Dec 2022   •   16:37

Antrenorul lui Dinamo Kiev și-a amintit, cu drag, că a schimbat un tricou cu legenda fotbalului în meciul în care Brazilia s-a impus cu 3-2, în fața României.

”Era prima noastră participare, într-o epocă modernă a Fotbalului și o participare foarte bună a noastră.

Echipa României a lăsat o impresie foarte bună, am avut mulți suporteri.

În acest contex, am jucat meciul cu Brazilia, un meci decisiv pentru calificare, ei aveau prima șansă, dar noi am lăsat o impresie foarte bună prin joc și prin rezultate. 

A fost cel mai mic scor cu care Brazilia a câștigat acea partidă”, a susținut Lucescu.

Mircea lucescu vorbește despre cum ”în acea partidă, Pelé a marcat două goluri”, făcând ca gestul lui de a schimba tricoul, să fie mult mai semnificativ deoarece ”era Campionatul Mondial la care el a avut o prestație deosebită”.

De asemenea, antrenorul susține că acela a fost ”momentul apogeului carierei lui”, după care legenda din fotbal ”a mai jucat doar câteva partide la echipa Braziliei, urmând să renunțe la scurt timp după”.

Tricourile reprezintă ceva mai mult decât un simplu tricou în lumea fotbalului, a transmis fostul fotbalist.

Pelé suferea de cancer la colon, era internat la Spitalul din Sao Paulo, în stare gravă, încă de la sfârșitul lui noiembrie, acolo unde s-a și stins din viață, pe 29 decembrie.

Pelé va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu naţional, în semn de respect, după moartea legendarului fotbalist.

Brazilia şi România s-au întâlnit în ultima etapă din faza grupelor de la Campionatul Mondial 1970.

×
Subiecte în articol: Mircea Lucescu Pele fotbal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close