Antena 3 CNN Sport Moment istoric în tenis! Cum a reuşit Serena Williams să schimbe regulamentul WTA

Moment istoric în tenis! Cum a reuşit Serena Williams să schimbe regulamentul WTA

Moment istoric în tenis! Cum a reuşit Serena Williams să schimbe regulamentul WTA
29 Mar 2018   •   10:28

Serena Williams profită de "clasamentul special" pentru a intra pe tabloul principal la Madrid, turneu câştigat de Simona Halep la precedentele două ediţii. 

De această regulă va beneficia şi dubla campioană de la Australian Open, Victoria Azarenka. 

"Clasamentul special" le permite jucătoarelor care au lipsit o perioadă îndelungată din circuit, din cauza accidentărilor sau a altor motive, să se folosească de poziţia ocupată înaintea pauzei forţate, la revenirea în circuit.  Clasamentul special poate fi folosit la cel mult două turnee diin categoria Premier Mandatory(Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing) şi la două Grand Slam-uri. 

„Cred că e ceva nou. În trecut, jucătoarele nu aveau copii în timpul carierei. Este ceva nou şi cred că WTA nu a avut timp să ia o decizie în acest sens, pentru că nu se aştepta la asta. Cred că se vor gândi serios la asta şi ar fi o idee bună să protejeze jucătoarele care obişnuiau să fie în topul ierarhiei, pentru a nu mai juca apoi în primele tururi. Ar fi fost mai bine pentru acest sport dacă Serena nu ar fi jucat cu Osaka în primul tur", a declarat antrenorul jucătoarei de 36 de ani, Patrick Mouratoglou, pentru Digi Sport.

×
Subiecte în articol: Serena Williams regulament tenis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close