Antena 3 CNN Sport Off Sport Daniel Prodan, omagiat de suporteri și de foștii colegi la Arena Națională. VIDEO

Daniel Prodan, omagiat de suporteri și de foștii colegi la Arena Națională. VIDEO

Daniel Prodan, omagiat de suporteri și de foștii colegi la Arena Națională. VIDEO
18 Noi 2016   •   18:06

Aproximativ 300 de suporteri stelişti i-au adus un omagiu lui Daniel Prodan, aprinzând torţe şi fumigene în faţa tribunei oficiale a Arenei Naţionale, acolo unde a fost depus sicriul fostului fotbalist al grupării roş-albastre. 

Fanii aparţinând facţiunii Peluza Sud au scandat în mai multe rânduri "Didi Prodan, te vom iubi mereu" şi "Cu Steaua şi după moarte", şi au afişat un banner inscripţionat cu mesajul: "Când nimic nu merge bine şi totul e în van / Sudul aduce un omagiu marelui Prodan". 

După câteva minute petrecute în faţa tribunei oficiale, suporterii au intrat în Arena Naţională, unde s-au recules la catafalcul fostului fotbalist şi au aprins lumânări. Ei au rămas până la ora 18,00, când sicriul a părăsit Arena Naţională purtat pe braţe de foştii componenţi ai "Generaţiei de Aur". 

Iordănescu: Prodan a fost sufletul Naționalei

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat vineri, la Arena Naţională, unde a fost depus sicriul lui Daniel Prodan, că fostul fundaş a fost sufletul echipei naţionale de fotbal a României. 

"Este foarte greu pentru cineva să accepte că Didi a plecat dintre noi. Didi Prodan a fost sufletul echipei naţionale a României. El a fost cel mai optimist dintre jucătorii naţionalei, omul care aducea bucuria şi veselia în rândul băieţilor noştri. Va rămâne mereu în sufletul nostru. El este omul care întotdeauna încuraja şi punea umărul la nevoie, şi cu fapte, dar şi cu vorba lui blajină de ardelean corect şi onest", a spus antrenorul echipei României de la Cupa Mondială din 1994 care a rămas în istorie sub denumirea de "Generaţia de Aur". 

Printre cei care au adus coroane şi au aprins lumânări la catafalcul lui Daniel Prodan s-au aflat foştii fotbalişti Adrian Bumbescu, Florin Prunea şi Ionuţ Lupescu. 

Ilie Dumitrescu: Cât de fragili suntem în fața destinului

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu a declarat vineri, la Arena Naţională, acolo unde este depus trupul neînsufleţit al lui Daniel Prodan, că momentul când se lasă de fotbal afectează foarte mult psihicul jucătorilor. 

"Sunt foarte trist. Mă gândesc acum la cât de fragili suntem toţi în faţa destinului. După ce termini activitatea profesională şi ieşi din fotbal începe o nouă viaţă, ceea ce afectează foarte mult psihicul jucătorilor. Momentul acela când te laşi te afectează foarte mult. Este trist, cuvintele sunt de prisos. E un moment greu acesta, Didi o să rămână veşnic în sufletul meu", a spus Ilie Dumitrescu. 

Printre cei care au mai venit la Arena Naţională să îşi ia rămas bun de la Daniel Prodan s-au mai numărat fostul secretar general al FRF, Adalbert Kassai, antrenorii Ştefan Iovan, Viorel Ion, foştii jucători Pavel Badea şi Adrian Iencsi, în timp ce fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a trimis o coroană de flori. 


Trupul neînsufleţit al fotbalistului Daniel Prodan a fost depus vineri dimineaţă la Arena Naţională din Capitală. Cortegiul funerar a ajuns în jurul orei 10,00 şi a fost aşteptat de foşti colegi din "Generaţia de Aur" ai lui Daniel Prodan. 

Sicriul urma să fie depus vineri, începând cu ora 20,00, la Biserica 'Sf. Ilie' din Pipera. Înmormântarea este programată sâmbătă, la ora 14,00, la Cimitirul 'Sf. Ilie' din Pipera. 

Daniel Prodan a încetat din viaţă miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuinţa sa, la vârsta de 44 de ani. 

Fostul fundaş a strâns 54 de selecţii la echipa naţională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, şi la Campionatul European din 1996. 

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua Bucureşti, formaţie unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoţia, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua Bucureşti. 

 

×
Parteneri
Şefa ANM explică extremele meteo ale lunii octombrie
x close