Antena 3 CNN Sport Rio 2016. Problemele din Brazilia nu vor afecta desfășurarea Jocurilor Olimpice

Rio 2016. Problemele din Brazilia nu vor afecta desfășurarea Jocurilor Olimpice

Rio 2016. Problemele din Brazilia nu vor afecta desfășurarea Jocurilor Olimpice
28 Ian 2016   •   11:44

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în vara acestui an, vor fi un succes, în ciuda turbulențelor financiare și politice din Brazilia, care fac și mai dificile pregătirile pentru marele eveniment polisportiv, a afirmat președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, potrivit Agerpres.

Brazilia a primit dreptul de a organiza prima olimpiadă de pe continentul sud-american în 2009, într-o perioadă de boom financiar, însă situația s-a schimbat radical în ultimii ani, țara confruntându-se în prezent cu o gravă recesiune economică.

"Suntem, după cum știți, cu șase luni înaintea Jocurilor Olimpice și este cea mai dificilă perioadă de pregătire a competiției. Există tot felul de lucruri mărunte de făcut și, desigur, situația este asemănătoare în orice țară, același lucru fiind valabil și pentru brazilieni", a declarat Bach, miercuri, la sediul Comitetului Olimpic Grec.

Pe lângă criza politică, generată de cel mai mare scandal de corupție din Brazilia, organizatorii Jocurilor de la Rio încearcă să reducă cheltuielile cât mai mult, în condițiile în care țara lor se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. La aceste dificultăți se adaugă și recenta problemă generată de virusul Zika, transmis de țânțarul Aedes aegypti și care este suspectat că ar fi vinovat de valul de cazuri de copii născuți cu microcefalie în Brazilia.

"Dacă ținem cont de circumstanțele în care prietenii noștri brazilieni sunt nevoiți să lucreze, țara lor fiind într-o situație de criză, putem aștepta cu nerăbdare deschiderea competiției, pentru a fi copleșiți de pasiunea gazdelor noastre din Brazilia și a experimenta Jocuri cu o mare bucurie pentru viață și pasiune pentru sport", a mai spus conducătorul CIO.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close