Antena 3 CNN Sport Sportivii ruși și belarusi au fost interziși la Wimbledon 2022: Daniil Medvedev și Arina Sabalenka, cele mai notabile absențe

Sportivii ruși și belarusi au fost interziși la Wimbledon 2022: Daniil Medvedev și Arina Sabalenka, cele mai notabile absențe

Sportivii din Rusia și Belarus nu vor avea voie să concureze la Wimbledon anul acesta din cauza invaziei Ucrainei. Nume mari din tenisul mondial, precum numărul doi mondial masculin, Daniil Medvedev, din Rusia, și numărul patru mondial feminin, Arina Sabalenka, din Belarus, sunt afectate.

Sportivii ruși și belarusi au fost interziși la Wimbledon 2022: Daniil Medvedev și Arina Sabalenka, cele mai notabile absențe
Sursa foto: Twitter/ Cityam
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   15:24

Până în prezent, jucătorilor din ambele țări li s-a permis să concureze la turnee de tenis, dar nu sub steagul lor național. Wimbledon are loc în perioada 27 iunie - 10 iulie.

All England Lawn Tennis Club (AELTC)  își va explica motivele pentru aceată decizie în cursul zilei de miercuri, scrie BBC.

Sabalenka a ajuns în semifinalele turneului de anul trecut, în timp ce Medvedev a ajuns în turul al patrulea. Numărul 15 mondial din Rusia, Anastasia Pavlyuchenkova - care a cerut încetarea războiului la începutul acestui an - și Victoria Azarenka din Belarus, locul 18, vor lipsi de asemenea.

Același lucru se va întâmpla și cu rusul Andrey Rublev, aflat pe locul opt în clasamentul masculin, și cu compatriotul Karen Khachanov, de pe locul 26.

Toți vor putea concura în continuare la French Open, care începe în mai.

AELTC, care organizează Grand Slamul pe iarbă, a consultat guvernul în aprilie cu privire la posibilitatea de a permite jucătorilor să concureze.

Ministrul Sportului din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a spus anterior că ”nicio persoană care arborează steagul Rusiei nu ar trebui să aibă voie” să joace la Wimbledon.

Cu toate acestea, șeful WTA, Steve Simon, a declarat pentru BBC Sport în martie că nu crede că jucătorii din cele două țări ar trebui interziși la turnee.

Anterior Rusiei i-a fost interzis să-și apere titlurile de echipă de Cupa Davis și Cupa Billie Jean King după invadarea Ucrainei - o operațiune militară susținută de Belarus.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close