Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a apărut într-o poză fără mască, alături de copii, la o zi după ce ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19

Novak Djokovic a apărut într-o poză fără mască, alături de copii, la o zi după ce ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19

Au fost ridicate întrebări cu privire la autenticitatea testului pozitiv COVID al lui Novak Djokovic din 16 decembrie, deoarece mai multe fotografii făcute în jurul acelei date îl arată pe starul tenisului fără mască îmbrățișând copii la un eveniment public.

Novak Djokovic a apărut într-o poză fără mască, alături de copii, la o zi după ce ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Twitter/The Daily Mail
de Alexandra Ionescu    |    08 Ian 2022   •   15:43

Un Djokovic fără mască a fost fotografiat la o un eveniment pentru fundația sa de caritate și a distribuit imagini pe Instagram cu el primind o ștampilă făcută în onoarea sa a doua zi după ce ar fi fost testat pozitiv pentru COVID-19.

În alte imagini care se presupune că au fost făcute pe 17 decembrie, numărul 1 mondial a luat parte la un eveniment public public și a fost fotografiat îmbrățișând copii la o ceremonie de premiere la evenimentul Asociației de Tenis din Belgrad. 

Avocații sârbului au susținut de atunci că guvernul australian i-a acordat starului tenisului o scutire scrisă de vaccin pentru că a contractat boala pe 16 decembrie - în aceeași zi în care a fost fotografiat amestecându-se cu zeci de oameni fără mască.

Aceștia au mai susținut că rezultatul său pozitiv al testului PCR din 16 decembrie ar fi venit prea târziu pentru a se înregistra cu termenul limită al procesului de scutire al Tennis Australia - care expirase deja pe 10 decembrie.

Potrivit propriilor documente ale organului de conducere, ultima dată pentru a solicita scutirea medicală pentru Australian Open a fost cu aproape o săptămână mai devreme. Cu toate acestea, nu este clar când Djokovic a primit rezultatul testului PCR pozitiv.

Mai devreme, starul ceh de tenis Renata Voráčová, în vârstă de 38 de ani, care a fost ținută în detenție alături de Djokovic, a fost deportată din Australia într-un zbor către Dubai.

Sâmbătă a marcat cea mai recentă întorsătură în saga COVID-ul lui Djokovic în urma examinării scutirii medicale pe care a obținut-o pentru a călători la prima majoră de tenis a anului. .

Însă echipa sa juridică susține acum că i s-a acordat de fapt o scutire de vaccin din partea guvernului australian și a Tennis Australia pentru a intra în țară, deoarece a contractat COVID-19 luna trecută.

Aceasta vine după ce cererile lui Djokovic pentru un bucătar personal în hotelul Park de 109 de dolari pe noapte din Carlton au fost respinse, deoarece i s-a spus că nu va primi un tratament special, în timp ce își așteaptă întâlnirea la tribunal de luni.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic susțin că sârbul a înregistrat un test pozitiv pe 16 decembrie și „nu a avut febră sau simptome respiratorii de COVID-19 în ultimele 72 de ore”.

Dosarul spunea că a primit autorizație scrisă de la departamentul de imigrare al Australiei înainte de a călători în țară cu o scutire medicală de la regulile de vaccinare.

La 1 ianuarie, starul sportului a primit un „un document de la Departamentul Afacerilor Interne (care) i-a spus lui Djokovic că „răspunsurile sale indică că a îndeplinit cerințele pentru o sosire fără carantină în Australia”, documentele. adăugat.

Pe lângă aprobarea scrisă din partea guvernului australian, avocații săi au susținut că Tennis Australia i-a acordat o „exceptare medicală de la vaccinarea Covid” pe 30 decembrie, pe baza că el și-a revenit recent după ce a contractat virusul.

Djokovic a refuzat să dezvăluie câte vaccinuri COVID a primit, dacă este cazul.

În ciuda afirmațiilor că i s-a dat autorizația scrisă pentru a intra în Australia, viza câștigătorului de Grand Slam a fost anulată după cel puțin șase ore de discuții aprinse cu Border Force.

El așteaptă în detenție pentru a lupta împotriva deciziei în instanță luni, după ce s-a considerat că nu a îndeplinit cerințele de viză stabilite de guvernul australian pentru a intra în țară după ce a sosit din Dubai.

Documentele divulgate de la Tennis Australia au spus că jucătorii nevaccinați au putut să solicite o scutire medicală temporară dacă au contractat COVID-19 în ultimele șase luni. O scrisoare a fost trimisă de Tennis Australia pe 7 decembrie către Asociația profesioniștilor de tenis și apoi transmisă jucătorilor, a raportat Herald Sun.

Documentul spunea că jucătorii nevaccinați trebuie să demonstreze că au avut virusul de la 31 iulie pentru a intra în țară.

Dar Tennis Australia a fost notificat de guvernul federal în noiembrie că infecțiile anterioare nu le-ar permite celor nevaccinați să intre în țară.

Djokovic a fost forțat să se descurce în Park Hotel alături de alți 32 de refugiați și solicitanți de azil, care s-au plâns anterior de condițiile proaste de viață în hotelul care a fost numit „Locul alternativ de detenție”.

Cererile lui Djokovic de a avea un bucătar personal în timpul detenției au fost respinse, deoarece i s-a spus că nu va primi niciun tratament special cât timp rămâne în custodia imigranților.

De asemenea, a cerut să fie transferat într-un apartament închiriat cu un teren de tenis, pentru a se putea antrena și a rămâne în formă maximă înainte de Australian Open, turneul urmand să înceapă peste puțin peste o săptămână, pe 17 ianuarie.

Dar Australian Border Force i-a respins toate cererile și a insistat că va rămâne la hotel până când o instanță se va pronunța luni despre deportarea lui.

Reținerea sa la hotel a declanșat mitinguri în Melbourne și Belgrad, guvernul sârb susținând că condițiile nu sunt „potrivite” celui mai bun sportiv, în timp ce familia lui Djokovic a acuzat guvernul australian că îl tratează pe fiul lor ca pe un „prizonier”, informează The Daily Mail.

×
Subiecte în articol: tenis Pozitiv COVID-19 Australia poza copii
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close