Antena 3 CNN Timp liber Film A cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT, în perioada 6-10 aprilie

A cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT, în perioada 6-10 aprilie

A cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT, în perioada 6-10 aprilie
Sursa foto: Foto: financiarul.com
29 Mar 2011   •   20:16

Filme în premieră absolută, scurtmetraje premiate, filme pentru copii sau lungmetraje de debut - toate acestea vor putea fi văzute la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT, care se va desfăşura în perioada 6-10 aprilie, la Cinema Scala, Elvira Popescu şi Mansarda Cărtureşti, informează Agerpres.

"E cea mai plină de culoare şi cea mai antrenantă competiţie de până acum, cu genuri pe care nu le-am mai avut - SF, filme cu submarine, câteva filme foarte frumoase despre relaţii de iubire, filme de epocă sau pseudodocumentare", a declarat directorul artistic al festivalului, Andrei Gorzo.

Ediţia din acest an a festivalului NexT va prezenta 26 de filme din 19 ţări şi va veni cu trei secţiuni în premieră.

Una dintre noutăţi o constituie programul "Necenzurat", în care vor fi prezentate "filme pentru publicul lipsit de inhibiţii şi prejudecăţi", pe 7 aprilie, de la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu.

Pe 8 aprilie, la Cinema Scala, va fi recreată atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film în proiecţia-eveniment Oscars Night, unde publicul va putea vedea scurtmetrajele premiate la Oscar în ultimii cinci ani.

Şi pentru pasionaţii de new media şi tehnologii interactive sunt veşti bune. Organizatorii festivalului au pregătit un live cinema performance cu un program special.

Cele 26 de filme intrate în concursul festivalului vor concura pentru premii de până la 4.000 de euro.

×
Subiecte în articol: aprilie oscar
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close