Antena 3 CNN Timp liber Film Cannes 2011, la final: Filmul american "Copacul Vieţii" a câştigat premiul Palmes D'Or

Cannes 2011, la final: Filmul american "Copacul Vieţii" a câştigat premiul Palmes D'Or

Cannes 2011, la final: Filmul american "Copacul Vieţii" a câştigat premiul Palmes D'Or
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
23 Mai 2011   •   09:57

Americanii au triumfat la Festivalul de Fim de la Cannes.  Marele Premiu, mult râvnitul Palmes D'Or, a fost câştigat de filmul Copacul Vieţii, al regizorului Terrence Malick. Nici nu e de mirare. În distribuţie îi regăsim pe Brad Pitt şi Sean Penn.

Ceremonia de final a festivalului de la Cannes fost o adevărată gală a aplauzelor. Juriul condus de Robert de Niro a dat Marele Premiu filmului Copacul Vieţii.

Un verdict aşteptat, au comentat criticii. Pelicula, care-i are în distribuţie pe Brad Pitt şi Sean Penn, este regizată de Terrence Malick. Copacul vieţii prezintă povestea unui tată dur, care dă o educaţie spartană fiilor lui, în America anilor 50. Filmul trebuia, iniţial, să fie prezentat anul trecut, dar regizorul Terrence Malick a decis că mai are de lucru. Acum, a luat Palmes D'Or.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin a revenit actriţei americane Kirsten Durst, pentru apariţia sa din Filmul Melancholia. Ea a mulţumit regizorului peliculei, danezul Lars Von Trier, care a fost declarat însă persona non grata la Cannes, pentru declaraţii cu tentă rasistă.

Actorul francez Jean Dujardin a primit premiul pentru interpretare masculină, iar trofeul pentru regie a revenit cineastului de origine daneză Nicolas Winding Refn. Premiul special al Juriului a fost acordat filmului francez Polisse.

Ediţia din acest an a festivalului de la Cannes n-a fost lipsită de prezenţă românească. Regizorul Radu Mihăileanu a fost în competiţia pentru Palmes DOr cu filmul "Source de femmes", iar Cătălin Mitulescu a prezentat filmul Loverboy, la secţiunea "Un certain regard".

 

×
Subiecte în articol: Cannes
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close