Antena 3 CNN Timp liber Film Cerşetorii români, vedete peste noapte într-o ţară din Europa. Cum s-ar putea schimba atitudinea europenilor faţă de ei

Cerşetorii români, vedete peste noapte într-o ţară din Europa. Cum s-ar putea schimba atitudinea europenilor faţă de ei

Cerşetorii români, vedete peste noapte într-o ţară din Europa. Cum s-ar putea schimba atitudinea europenilor faţă de ei
de O.P.    |    19 Oct 2012   •   06:12

 Cerşetorii de origine romă din Finlanda au devenit subiect de film. Este vorba de documentarul "Ajutor pentru Mihaela" în regia lui Hanna Maylett.

Filmul urmăreşte pas cu pas viaţa cerşetorilor şi atitudinea finlandezilor faţă de aceştia. Pelicula a fost prezentată în premieră ieri, la Festivalul Astra Film de la Sibiu.

În Finlanda, filmul se bucură deja un succes răsunător. Filmul "Ajutor pentru Mihaela" ilustrează povestea unei românce de etnie romă care naşte într-o gară din Finlanda.

Mihaela primeşte din partea unei asociaţii finlandeze 100 de euro pe lună, dar cu o condiţie: să se întoarcă în România şi să se înscrie la o şcoală. Fata acceptă propunerea şi revine în localitatea natală. Dar nu durează mult timp şi se întoarce din nou la cerşit pe străzile din Helsinki. Renunţă la tot ajutorul oferit de autorităţile finlandeze pentru că se câştigă mai mulţi bani din cerşit.

Filmul a fost preluat şi de televiziunile finlandeze şi a avut un impact puternic asupra publicului.

În această vară foarte mulţi dintre poliţişti români au fost trimişi în Finlanda ca să ajute autorităţile de acolo să afle dacă cerşetorii români fac parte din reţele de crimă organizată, aşa cum s-a vehiculat de multe ori. 



×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close