Antena 3 CNN Timp liber Film "Concertul" lui Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur în 2011

"Concertul" lui Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur în 2011

"Concertul" lui Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur în 2011
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Dec 2010   •   15:38

Pelicula „Concertul” de Radu Mihăileanu a fost nominalizată la categoria „cel mai bun film străin” la cea de-a 68-a ediţie Globurilor de Aur, care va avea loc pe data de 16 ianuarie 2011, la hotelul Beverly Hilton.

Lungmetrajul "Concertul" a fost desemnat câştigătorul categoriei "cel mai bun film din Uniunea Europeană" la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor. Premiile au fost decernate, sâmbătă, la Roma. Acesta este cel de-al doilea premiu David di Donatello obţinut de Radu Mihăileanu. În 1999, regizorul a câştigat cu filmul "Trenul vieţii/ Train de vie".

Echipa filmului  a mai primit şi două premii César. Acestea au fost acordate pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră.

"Concertul" a primit, de asemenea, patru trofee Gopo pentru "cel mai bun montaj", "cea mai bună muzică originală", "cea mai bună scenografie" şi "cel mai bun machiaj şi coafură".

Comedia dramatică a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009. Filmul îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei.

 


×
Subiecte în articol: film Globurile de Aur
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close