Antena 3 CNN Timp liber Film Filmul românesc care a câştigat OSCARUL European. "Superman, Spiderman sau Batman", premiat la gala Academiei Europene de Film

Filmul românesc care a câştigat OSCARUL European. "Superman, Spiderman sau Batman", premiat la gala Academiei Europene de Film

Filmul românesc care a câştigat OSCARUL European. "Superman, Spiderman sau Batman", premiat la gala Academiei Europene de Film
de O.P.    |    03 Dec 2012   •   06:05

Filmul românesc a fost premiat din nou. Regizorul Tudor Giurgiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european cu filmul "Superman, Spiderman sau Batman", la gala Academiei Europene de Film.

Scurtmetrajul a câştigat numeroase premii internationale, ultimul dintre ele fiind medalia de aur la festivalul de film Manhattan Short.

În "Superman, Spiderman sau Batman", regizorul Tudor Giurgiu spune povestea lui Aron, un copil de 5 ani, care incearca sa-si salveze mama, imobilizata intr-un pat de spital din cauza unor probleme cardiace. Pentru ca mama lui are nevoie de o inima noua, Aron gaseste o super solutie, asemenea eroilor din benzile desenate.

Povestea regizata de Tudor Giurgiu a cucerit membrii Academiei Europene de Film, care au decis ca filmul merita Oscarul european pentru scurtmetraj.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, roman stabilit de mai multi ani in Canada. Giurgiu s-a indragostit de poveste de cum a citit-o si a decis ca trebuie sa o puna pe marele ecran.

Pelicula lui Giurgiu a fost premiata peste tot in lume, inclusiv la Manhattan Short, Festivalul de Film de la Munich sau la Aspen Short, premiul care l-a propulsat direct pe lista nominalizarilor la premiile Oscar.







×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close