Antena 3 CNN Timp liber Film Isabelle Huppert ar dori să joace într-un film românesc

Isabelle Huppert ar dori să joace într-un film românesc

Isabelle Huppert ar dori să joace într-un film românesc
31 Mai 2010   •   15:43

Vedeta franceză de film Isabelle Huppert, care a fost de două ori numită a fi cea mai bună actriţă la festivalul de la Cannes, arăta că i-ar plăcea să joace într-un film românesc, lăudând noul cinema "îndrăzneţ" al ţării.
"Acum câţiva ani, am descoperit cinema-ul român. Este atât de puternic şi a fost un şoc pentru noi să descoperim această modalitatea de a face filme", declara actriţa la Bucureşti, citată de AFP.
Ea s-a aflat în faţa uni clase de masteranzi, alături de regizorul Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d'Or la Cannes în 2007 pentru filmul său "Patru luni, trei săptămâni şi două zile".
"Mi-ar plăcea să apar într-un film românesc deoarece cred că este foarte apropiat de ceea ce vreau să facă pe ecran," sublinia actriţa, care anul trecut a fost preşedinte al juriului de la Cannes .
Noul val de regizori români a primit laude internaţionale la toate festivalurile după filme precum "Moartea domnului Lăzărescu" al lui Cristi Puiu sau "Poliţist, Adjectiv" de Corneliu Porumboiu.
Potrivit lui Huppert, filmele româneşti vorbesc ?despre o anumită realitate a ţării şi totuşi ajung la o înţelegere universală."
"Este o modalitate foarte îndrăzneaţă să faci filme. Îşi fac timp să intre în capul oamenilor şi devine foarte politic din această cauză", crede Huppert.
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close