Antena 3 CNN Timp liber Film Jackie Chan vrea kung fu inclus în sporturile olimpice

Jackie Chan vrea kung fu inclus în sporturile olimpice

Jackie Chan vrea kung fu inclus în sporturile olimpice
Sursa foto: Foto: china.org.cn
22 Aug 2010   •   13:37

Jackie Chan, vedeta artelor marţiale de la Hollywood, a spus că doreşte ca wushu, cunoscut în afara Chinei drept kung fu, să fie inclus printre sporturile olimpice, potrivit presei de stat chineze, citată de AFP.

"Îmi place foarte mult wushu şi mi-ar plăcea să-l văd inclus în viitoarele Jocuri Olimpice", a spus Chan, aflat la Beijing pentru a înregistra o melodie pentru un viitor eveniment sportiv cu lupte.

Comitetul Olimpic Internaţional recunoaşte wushu ca sport, dar nu l-a inclus ca probă oficială la Jocurile Olimpice, spre deosebire de alte arte marţiale asiatice, precum taekwondo şi judo.

Cu toate acestea, Comitetul a permis organizarea unui turneu internaţional de wushu în paralel cu Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. La eveniment, a fost prezent Jet Li, o altă vedetă hollywoodiană a kung fu-ului.

Chan a mai explicat jurnaliştilor că multiplele stiluri de luptă şi şcoli de kung fu ar putea fi cauza pentru care acest sport nu a fost recunoscut ca sport olimpic oficial. "Este greu ca wushu să lase o impresie coerentă publicului internaţional", a spus el.

Chan, care şi-a demonstrat aptitudinile în arte marţiale în mai multe filme blockbuster, a început să practice wushu din copilărie şi încă exersează zilnic, după cum le-a spus reporterilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jocuri Olimpice actor filme
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close