James Bond va fi omagiat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar 2013

de G.S.    |    05 Ian 2013   •   14:48
James Bond va fi omagiat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar 2013 Foto: skymovies.sky.com

Filmele din seria "James Bond", care alcătuiesc una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei mondiale, vor fi omagiate printr-un moment special ce va fi prezentat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar 2013, informează contactmusic.com.
   
Deşi cele 23 de filme din această franciză - care a împlinit în 2012 o jumătate de secol de existenţă - au obţinut de-a lungul anilor doar două premii Oscar din şapte nominalizări - obţinute la categorii tehnice -, reprezentanţii Academiei de film americane, organizaţia care acordă aceste trofee, a decis să aducă un tribut francizei "James Bond", prin intermediul unui moment special, ce va fi prezentat la gala premiilor Oscar ce va avea loc pe 24 februarie la Los Angeles.
   
"Suntem foarte bucuroşi să includem în gala noastră o secvenţă specială prin care vom saluta filmele din franciza ?James Bond? cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a acestei serii cinematografice", au declarat Craig Zadan şi Neil Meron, producătorii galei de decenare a premiilor Oscar. "Începând cu ?Dr. No? (primul film din serie, n.r.) din 1962, filmele cu agentul 007 au contribuit la apariţia celei mai vechi francize cinematografice din istorie şi a unui veritabil fenomen global", au adăugat ei.
   
În decembrie 2012, "007: Coordonata Skyfall" a devenit primul film din seria "James Bond" care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari. Lansat într-un an în care celebra franciză britanică a împlinit o jumătate de secol de existenţă, acest lungmetraj a fost apreciat atât de public, cât şi de critici, şi ar putea întrerupe trista tradiţie de la Oscaruri a peliculelor "James Bond" cu o nominalizare la categoria "cel mai bun film al anului". Lungmetrajul "007: Coordonata Skyfall" a fost nominalizat recent de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America/ PGA) la categoria "cel mai bun film".

Parteneri
x close