Antena 3 Timp liber Film Margaret Thatcher a refuzat să o întâlnească pe Meryl Streep, care va juca rolul "doamnei de fier"

Margaret Thatcher a refuzat să o întâlnească pe Meryl Streep, care va juca rolul "doamnei de fier"

de Antena3.ro    |    13 Feb 2011   •   16:15
Margaret Thatcher a refuzat să o întâlnească pe Meryl Streep, care va juca rolul "doamnei de fier" Foto: trailers-py.blogspot.com

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a refuzat să o întâlnească pe actriţa Meryl Streep, care urmează să joace rolul "doamnei de fier" într-un film biografic, de teamă că această peliculă va distorsiona acţiunile sale din cei 11 ani de mandat, informează dailymail.co.uk.
   
Realizatorii filmului "The Iron Lady" au dorit ca Streep să discute despre noul proiect cinematografic cu Thatcher, pentru ca actriţa să îi copieze accentul şi gesturile şi, de asemenea, pentru a o cunoaşte mai bine. Totuşi, iniţiativa nu a avut succes, astfel încât actriţa va trebui să discute despre Thatcher cu apropiaţii acesteia şi nu direct cu ea.
   
Margaret Thatcher, în vârstă de 85 de ani, nu mai are îndatoriri publice din luna octombrie 2010, când s-a îmbolnăvit
   
Apropiaţii baronesei sunt îngrijoraţi în legătură cu posibilitatea ca Streep să o interpreteze pe Thatcher ca o octogenară confuză, care priveşte în trecut, la deciziile pe care le-a luat, cu tristeţe, însoţită de fantoma răposatului ei soţ, Sir Denis Thatcher.
   
Neliniştile apropiaţilor lui Thatcher au fost înteţite şi de faptul că Film Council a refuzat să facă publice detaliile privind subvenţia în valoare de un milion de lire sterline (1,18 milioane de euro) provenită din bani publici, pentru a ajuta la finanţarea filmului hollywoodian. 
   
Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 61 de ani, a vizitat Parlamentul britanic, recent, pentru a asista la discuţiile dintre politicieni, cu scopul de a se documenta pentru următorul ei rol - Margaret Thatcher -, singura femeie devenită premier al Marii Britanii.
   
Acţiunea filmului, regizat de Phyllida Lloyd, se desfăşoară în anul 1982 şi descrie eforturile făcute de Margaret Thatcher de a-şi salva cariera, în cele 17 zile care au precedat războiul din Insulele Falkland.

Acest război, care a durat două săptămâni şi jumătate, a reprezentat un punct de cotitură pentru fostul premier britanic, care, după acea victorie, şi-a văzut cota de popularitate dublându-se în doar câteva zile şi a câştigat apoi, în 1983, cel de-al doilea mandat în fruntea guvernului britanic.
   
Margaret Thatcher este prima femeie din istorie care a fost desemnată premier al Marii Britanii, fiind, totodată, lider al Partidului Conservator. Thatcher a demisionat din ambele funcţii în 1990, după ce a condus destinele Marii Britanii timp de 11 ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close